Suomalaisia suhteita

Viikonloppujemme luksus on varsin yhtälaista monien muiden pariskuntien kanssa. Yhteinen pitkä kävelylenkki, jolla saa ruodittua monenlaisia asioita hiukan tarkemmin kuin myöhään arki-illalla töiden jälkeen.
Viimekerralla tiedustelin Mieheltä mitäs tuttavallemme Svetlanalle kuuluu, jokos se on jaloillaan miehensä lähdön jälkeen? "Onhan se, ja mieskin tuli takaisin."
"Ai tuli takaisin, niin mistä tarkalleen?"Ihmettelin. "Se löysi nuoremman naisen mutta sitten muutamien kuukausien päästä kuitenkin taas halusi takaisin Svetlanan luokse. Niillä on sellainen Suomalainen suhde. Sahaavat edestakaisin melkein kymmenen vuotta eivätkä edes yli kolmikymppisenä ole vielä naimisissa keskenään." Tarkensi Mies.
Tämä oli taas yksi niistä Miehen kommenteista jolla voisi kaivaa verta nenästään Suomessa, mutta minäkin olen tunnistanut tälläisen suhdekaavan monien suomalaisten joukosta. Moskovassakin löytyy kaikenmaailman modernit vaihtoehdot, mutta valtaosa venäläisistä tuttavistani, ja etenkin Miehen tuttavista ja luokkakavereista on jo naimisissa ja yksi tai jopa kaksi lastakin löytyy. Samalla omat luokkakaverini Suomesta ovat useat tuollaisessa "mietitään tässä toiset kymmenisen vuotta"- suhteessa.
Ai vanhoillista meininkiä täällä vai? Se käy mainiosti tälläiselle naiselle, joka syntyi maailmaan Tätinä, nuttura tiukalla takaraivolla. Ja terkkuja vielä kaikille niille miehille jotka vaihtaa kolmikymppisen naisensa nuorempaan, niinkuin Svetlanan mies. Täti ja moralisti minussa pui nyrkkiä ja huitoo ja huutaa teille niinkuin venäläinen konsanaan. (tiedättehän, se volyymi!)

Kommentit

Saara sanoi…
Tervehdys!
Eksyin blogilistalta tanne lueskelemaan elamastasi Moskovassa. Mielenkiintoista, tulen toistekin!
Vilkutus Texasista!
Noppuli sanoi…
Hei Saara!
Kivaa että eksyit tänne, ja eksy toki uudelleenkin, tilaa on kaikille!
Ja terveisiä Texasiin.

Suositut tekstit