Bakteerit karkuun

Vaikka oikein minkäänlainen kolottelu ja vaivatus ei ole hauskaa taikka mukavaa, niin venäläinen apteekki pelastaa päivän kuin päivän. Se on paikka minne tämä rouva voi unohtaa itsensä lasivitriinien eteen ja Miehen pitää suostutella minut ulos. Siihen tapaan kuin Poikasemme jäätelöaltaalta.
Nyt kun on päällä yskä, nuha ja särkyä joka kolkassa, maanittelin itseni jälleen apteeki visiitille. Eikä mennyt kaukaakaan kun löysin nenäni kiinni lasista ja silmäni haravoimasta värikkäitä purkkeja ja purnukoita. On homeopatiaa, ayrvedaa, yrttejä, vitamiineja, kaunestroppeja, tippoja ja tableteita. Hurmaavan eksoottisia kasvonaamiopakkauksia Japanista. Öljyjä joilla saa 200% tuuheammat ja kiiltävämmät hiukset. Teevalikoima joka nostaa mielesi rauhallisiin maisemiin missä bambupuumetsät suhisee. Luonnollisia rasvoja lapsille. Yskänpastilleja jotka sulavat pitkin nielua ja voitelevat yrteillä ja hunajalla niin että äänesi muuttuu linnunliverrykseksi. Kerro mitä tahdot!!

Paikallisella paratiisisaarellani on tietenkin krokotiilinsakin. Viereisen apteekin myyjätär muistaa tämän nenänpään jo hyvin, ja on päättänyt että ulkomaalaisia aksentteja, etenkään juuri TämänRouvan aksenttia, ei ymmärretä. Myyjättären asenne ei ainakaan nopeuta asioimistani, joten tuijottelen purkkeja sitäkin tiiviimmin ja hartaammin. Harjoittelen nimittäin samalla mielessäni tulevaa lausetta. Tänään en kuitenkaan niin tehnyt, sillä edessäni oli ihan helppo keikka. "Yskänpastilleja, Travisil, kiitos" Krokotiili tuijottaa minua laiskoilla silmillään, tiedostaen että edessä seisoo vain tyhmä lihapaisti. "En ymmärrä" Se sanoo venytellen. Toistan. Krokotiili jatkaa katseluaan, päässä käy hidas työskentely. "Ahaa, Travisil!" Se vihdoin huokaa, kääntyy, tulee pian takaisin ja minä saan tarvitsemani.
Olen lähes täysin vakuuttunut että Krokotiili-Myyjättären kohtaaminen on osa toipumis-ja parantumis prosessia. Bakteeritkin minussa juoksevat karkuun hänen katseestaan.

Kommentit

Suositut tekstit