The ensimmäiset

On monia kansallisuuden edustajia joita tunnen paljonkin. Korealaiset eivät kuulu siihen joukkioon. Siksipä aina tilaisuuden tullen koitan sivistää itseäni Koreasta ja korealaisuudesta naapureiltani, jotka ovat itse, juuri niitä. Niimpä eräänä päivänä tenttasin perheen teineiltä sitä, miten ihmeessä tuolle maaläntille Kiinan alapuolelle ovat tipahtaneetkaan korealaiset. Mistä he ovat tulleet ja onko heillä vaikka jotain esi-isä tyyppistä sukulaisuutta joihinkin kiinalaisiin heimoihin. Huomasin kaivavani verta nenästä mainitessani Kiinan. Aina niin viileän sivistyneet ja lähes epäteinimäiset teinit alkoivat pyöritellä tuohtuneena silmiään.
"Meillä ei ole mitään tekemistä Kiinan kanssa", he kuohkasivat. "Itseasiassa Kiina on varastanut historiamme, kuuluisimman monumenttimme ja nykyään pöllii myös kaikki hittibiisimme, kääntävät ne kiinaksi ja väittävät että ne on Kiinasta kotoisin!" Koitin rauhoitella seuruetta jollain muka hauskalla kommentilla ja kehoitin että mentäisiin asiaan. Mistä korealaiset ovat lähtöisin?

Sain eteeni historiallisia karttakirjoja, kansojen vaelluksia esittäviä viivoja ja hienosti väritettyjä aikakausia. Luento pisti hiljaiseksi, sillä se ei oikein tuntunut pysyvän koossa eikä logiikassa. Viimeisimmäksi yritykseksi Isosikon Pikkuveli kertoi minulle hartaasti vakavoituen että on olemassa vielä yksi teoria. "Korealaiset ovat itseasiassa maailman ensimmäinen heimo, josta kaikki muut kansat ovat saaneet alkunsa. He asuivat ikuisuus sitten Siperiassa, josta he sitten laskeutuvat pitkiä reittejä pitkin satojen vuosien saatossa alaspäin, ja lopuksi kotiutuivat Korean niemimaalle."
No tottakai.

Kommentit

Äitee sanoi…
Hei! Ja perjantaiterkut Tampereelta. Sattumoisin joskus eksyin tänne kautta rantain ja aina silloin tällöin palaillut lueskelemaan juttujasi venäläisestä arjesta :-) Varsin virkistävää ja opettavaista lukea tätä blogiasi, auttaa ymmärtämään venäläisten mielenlaatua ja venäläistä ajattelumaailmaa hieman paremmin, kun asiat esitetään suomalaisesta näkökulmasta.

Itselläni on sukulaisuuden kautta (heikko)kytkös kyseiseen maahan, joten siksipä sitä kulttuuria on tullut kummasteltua varsin moneen otteeseen ja monien asioiden suhteen väärinkäsityksiltä ja kiroamisiltakin säästymättä :-)
Noppuli sanoi…
Heippa äitee!
Kiva kun käyt pistäymässä.
Hauskaa jos blogi auttaa ymmärtämään paremmin venäläistä mielenlaatua paremmin, en ole nimittäin pyrkinyt erityisesti teksteissäni sellaiseen. Paremminkin vain raportoin kaikenlaisia sattumuksia.

Taitaa olla monemonella suomalaisella jonkinlaisia sukulaisuus suhteita Venäjälle. Ihan kuin muistelisin että omastakin sukupuusta sellasta löytyy.

Kiitos, kivaa kun kommentoit, on mukava tietää että joku täällä käy lukemassa!
Ja terkkuja Tampereelle, se on mukava kaupunki.
Suski sanoi…
Terveisiä Oulusta! Laitanpa minäkin sitten kommenttia niin tiedät, että täällä käy tosiaan lukijoita. =) Olen lähdössä tammikuussa Petroskoin yliopistoon vaihto-opiskeluun ja luen mielenkiinnolla Venäjällä olevien suomalaisten elämää. Kiva lukea sun juttuja. =)

Venäjän lisäki meillä näyttää olevan muutakin yhteistä. Sinun siskosi näyttää olevan Ameriikanmantereella, minun siskoni on lähdössä Britteihin, joten kansainvälistä porukkaa ollaan. Ja ettei yhteiset asiat loppuisi kesken niin tuo kommentoinut "Äitee" on siskon ystävä. =)
Noppuli sanoi…
Heippa Suski!
Kiva kun kirjoitit.
Meilläpäs tosiaan näytti olevan yhteistä :)
Sulla on vielä mukavasti aikaa ennen vaihtoa tutustella Venäjään, jos olet ens tammikuusa menossa.
Hyva valinta, tämä on varsin mukaansatempaava maa :)

Suositut tekstit