Hiekkalaatikkokauden avaus

Nyt kun alkaa olla vappujuhlinnan aika, voi vilkaista ikkunasta huojentuneena ja tuumata, ettei kai lunta enää tule. Siispä kaapille kaivelemaan kakkumuotit ja kaivurit esiin. Suomessahan taidetaan mainostaa nyt terassikauden avausta. No, meillä se on hiekkalaatikkokausi. Tämän kauden kaikkein tunnusomaisimmat piirtet lämpimän ilman lisäksi on syvältä kumpuavat primitiivireaktiot. Miten sitä onkaan voinut kuvitella koko elämänsä olevansa ihminen varustettuna lehmänhermoilla! Ah, mitkä itsepetoksen vuodet! Vain ja ainoastaan Moskova voi todistaa täydellisesti toisin.

Naapureiden papoille ja mamoille hiekkalaatikkokauden ja terassikauden avaus ovat nimittäin synonyymeja. Samalla kun kaapista on kaivettu kakkulapiot ja ämpärit, on käyty lähikaupan kautta kurvaamassa pari askia tupakkaa ja muutamat oluset. Näin sitä sitten viipotetaan mihin tahansa lähietäisyydellä sijaitsevaan leikkipuistoon pikku Mashan tai Zhenyan kanssa, ja voi kesän autuutta. Siinä sitten kesäpäivän tai illan lämmössä, pistetään tupakaksi kymmenen kertaa tunnissa, nauretaan ja jutellaan ja korkataan aina seuraava pullo. Ja tietenkin ihastellaan aina miten hienoja kakkuja mussukat ovat saaneet sillävälin aikaiseksi.
Kaikkein huomionarvoisinta tässä on se, että tupakalle ei voi koskaan lähteä puiston ulkopuolelle. Jos heidän terassipenkkinsä sattuu olemaan metrin päässä kiikuista, niin voi voi vaan teille jotka vielä luulette että passiivinen tupakointi on vaarallista lapsille. Kohtelias pyyntö, joskos voisitte siirtyä syrjempään, aiheuttaa usein räkäisen naurunremakan. Siinä missä tämä lempeäluontoinen ja rauhallinen Pohjoisen Vaimo on valmis ojentamaan ruusukimpun niille jotka vaivaantuvat siirtämään itsensä, on hän nyt myös valmis mm.täyttämään talvisaikaan heidän autojen pakoputket lumipalloilla, ampumaan erinäisiä ihmisjoukkoja Neptunuksen taakse, tai ihan vain huitaisemaan käsilaukulla niin lujaa kuin jaksaa heitä, jotka toteavat "eihän tästä nyt ole mitään vaaraa, ja sitäpaitsi ollaan lähdössä jo tunnin päästä pois."
Tämä rouva etsii ja etsii itsestään rakkautta, myötätuntoa ja anteeksiantoa, laskee uloslähtiessään jo valmiiksi kolmeensataan tai viiteentuhanteen, puree huultaan ja koittaa ajatella kaikkia kauniita asioita maailmassa, mutta silti pieni pelko hiipii sydämeen, ettei tämä kausi ehkä menen enään niin hillityissä merkeissä kuin viime kausi. Sillä jo eilen tuli lipsautettua eräälle rouvalle (suomeksi) "haistakaa kuulkaa paska!" Turha kai sanoa että Lapsonen oli vieressä.

Kommentit

Suositut tekstit