Kaupankäyntiä

(Viikko nro.2 nettipimennossa sai juuri valaisevan käänteen ja täällä sitä taas ollaan!)

Jonkinlaisena asiakaspalvelun vähintäänkin puoliammattilaisena jokaviikkoinen asiakkaana oleminen saa Tässä maassa Tämän asiakas Rouvan sanattomaksi. Seuraavaksi otteita niistä hetkistä.

1.Jättimarketissa
Rouva huomaa että banaanit ovat vain 27 ruplaa kilo. Herra apina on niiden suurkuluttaja, joten Rouva koittaa valita parhaat päältä. Kaupan myyjä kuitenkin keskeyttää, huomauttaa että nehän alkaa olla jo kaikki pilalla, mene ja avaa tuolta syrjemmältä uusi laatikko ja ota sieltä. Tokihan näin sitten tapahtuu.

2.Naisten dingeli-dängeli puodissa
Rouva on syventynyt hiuslenksujen vertailuun, ja lopulta tiukan ajatuslaukan jälkeen päätyy ottamaan hyllyltä kolme, ja menee kassalle. Kassanmyyjä tuijottaa Rouvaa kysyvästi ja sanoo että ne on sitten 30 ruplaa kappale, aiotteko todellakin ostaa. Rouva tuijottaa myyjää vielä kysyvämmin ja sanoo da.

3.Pikku kioski
Rouva on löytänyt kauan etsimänsä- unikonsiemeniä leivontaan! Hän kurottautuu luukulle ja sanoo tahtovansa 50 grammaa. Myyjätär katsoo leppeästi kuin pientä lasta ja toteaa "ette te noita halua ostaa, ne on jo kauan olleet pilalla." No ei kai sitten, jos ne kerran pilalla...

4.Pieni kehystyskauppa
Poikkeamme kysymään hintoja. "Päivää, paljonko maksaa kuvan kehystäminen".
Myyjätär on keskittynyt kirjoittamaan. "Päivää, voisitteko kertoa esimerkki hinnan kehystykseen". Myyjätär kirjoittaa edelleen, huokaisee, nostaa kaulaansa hitaasti venytellen ja kartoittaa katseellaan Miehen vaatetuksen alhaalta ylös ilmeisen epätytyväisenä näkemäänsä kokonaisuuteen. "Minulla on kuulkaa nyt kiire." Sanoo hän naksauttaen laiskasti. "No mutta voisitteko kuitenkin kertoa meille esimerkin." Myyjätär tuijottaa epäuskoisena. "Ne on kuulkaa kaikki ihan eri hintaisia." "Aivan, ymmärrämme sen, mutta voisitteko näyttää jonkun esimerkin." Jatkaa Mies ystävälliseen sävyyn. Myyjätär huokaisee uudelleen, lupsauttelee vaaleansinisiä luomiaan ja toistaa lauseensa erilaisista hinnoista. Siinä vaiheessa Miehen Rouva purskahtaa ylitsevuotavaan nauruun, joka tarttuu sekunnissa Mieheen. Siinä he seisovat, katsovat Myyjätärtä ja nauravat, ja sitten poistuvat. Myyjättäreltä kaikuu perään vielä itsepuolustus: "Minulla on kuulkaa nyt todella kiire!"


PS.Tulkaa toki käymään ja kyläilemään sieltä, niin voidaan lähteä yhdessä shoppailemaan!

Kommentit

Sammakko sanoi…
Kirjoitat niin hauskasti! Tulen varmasti vierailemaan jatkossakin :)
Noppuli sanoi…
Hei sammakko!
Tule vain uudelleenkin, sammakoita tanne mahtuu varmasti! Kiva kun tykkaat :)

Suositut tekstit