Pankkiasioita

Olipa kerran Ikea. Asiakkailleen ystävällinen. Kerran, pari vuodessa, saa huonekaluja ostaa koteihinsa hekin, joilla ei ole välittömästi pariasataatuhatta ruplaa takataskussa. Kymmenen kuukauden maksuajalla, ilman korkoja!
No, sinne suuntasi tiemme. Ja joka kuukausi kolahti tietylle tilille sen jälkeen mukava summa rahaa. Joskus hieman sen ylikin. Jottei tarina olisi ollut liian yksinkertainen, viimeinen summa eksyi pankin erehdyksestä väärälle tilille. Aijai!
Pankista soitettiin ja luuriin huudettiin. Tällaisia virheitä he eivät ikinä tee, ja kaikki on maksajan syytä. Se että summa oli seuraavana päivänä jo oikealla tilillä, ei lämmittänyt enää ketään. Sota oli jo syttynyt.
Tammikuusta lähtien on Mies säännöllisin väliajoin juossut samassa pankissa, aina uudelleen todistamassa paperinivaskan kanssa, että vika ei ole hänessä. Papereita on pengottu, tietokoneita naputeltu ja sitten todettu että homma on hoidossa, ei mitään hätää, ei mitään virheitä, hei hei! Ja eiköhän puhelin ole pirissyt uudelleen kuukauden päästä, samasta pankista, eri virkailijan toimesta. Ette ole maksaneet velkaanne! Pian on ovenne takana isot äijät verenhaju sieraimissaan! Antakaa 300 ruplaa tai he hakkaavat teidät!
Samat äijät on kuulemme taas lähetetty asialle. Ja pankkivirkailija ei aio kertoa mikä on virkailijan nimi, jolle asia on siirretty käsiteltäväksi. Ei kuulemma ole hänen ongelmansa. Te ette ole maksanut sitä! Ja teillä näyttää muutenkin aina olleen ongelmia luottotiedoissa! Huusi pitkäkyntinen naikkonen. No kuulkaa, ei koskaan ole ollut.
Arvatkaa avaako tämä Rouva ovea jos ovikello pirisee. No ei.

Kommentit

Sinirastas sanoi…
Kiitos loistavasta blogista! Kirjoitat mielttömän elävästi ja hauskasti vakavistakin aiheista.

Blogissani on sinulle huomionosoitus.
Odéon sanoi…
Kuin myös allekirjoittnaut on russofiilinä suurin fani. Tosin moskovansuomalaiset ystävät aina kyselee miksi (ei fani, vaan russofiili)...
Noppuli sanoi…
Kiitos Sinirastas!
Kävin kurkkaamassa, ja olen aika poropeukalo näissä blogijutuissa...niin mun varmaan kuuluu etiketin mukaan kierrättää sitä eteenpäin?
Koitetaan jos onnistun...

Ja odeon, kiitos kommentista.
Mahdatko myöskin asua Moskovassa?
Täällä suomalaisia jonkin verran on...niistä näen päivittäin itseäni, sekä jälkikasvua...muita ei ole tullut paljon nähtyä. Kerran kuulin metrossa ohimennen suomea!
Odéon sanoi…
Eips, täälla asutaan Helsinki-Pariisi akselilla. Mutta ystäviä tuppaa Venäjällä asumaan, ja jonkun verran sieltä on vaimojakin tuotu.
Noppuli sanoi…
Ahaa, luin pikaisesti sun blogia, ja sieltä muka sain sellasen kuvan että arvailin että asut täällä.
Vai vaimoja on tuotu...:))) Sitähän täältä monet hakee. Aidot Moskovattaret on vaan vähän krantumpia kuin maalaissisarensa.

Suositut tekstit