Ex-hipin tunnustukset

Meitä on monenlaisia.
On heitä jotka syntyvät mukavissa kaupunkikodeissaan, käyvät maaseudulla joskus lomalla silittelemässä lehmiä, ja teini-ikäisenä laitattavat rastat päähänsä, maksavat tilausbussin pohjanmaalle ja päästävät ketut häkeistään. Pyyhältävät takaisin Hesaan ja polttelevat ruohoa taiteellisten kavereidensa kanssa. Ja pikkuvirkamiesvanhemmat huokailevat.
Sitten on heitä, jotka oikeasti tietävät jo teineinä mitä tarkoittaa "omavaraisuus", 12h työpäivät, viikko pois koulusta perunannoston takia, kierrättäminen ennen lukemaanoppimista. He eivät polttele pilveä kavereiden kanssa, koska siihen ei ole aikaa, ja saavat nippanappa viikonlopun vapaata kesässä jotta voivat vintata pyörällä 20kilsan päähän rannalle.
Koska kaikkein tylsintä ja vähiten opettavaista on tehdä sitä tuttua ja turvallista elämänsä loppuun saakka, päätyy aina muutama kaupunkilaishippi maaseudulle "oikean elämän pariin", koittamaan mitä tarkoittaa omavaraisuus ja talikonvarressa heiluminen.
Ja voi myös käydä niin, että joku maalaishippi päätyy kaupunkiin. Eikä edes Helsinkiin, vaan jonnekkin ihan hillittömään suurkaupunkiin. Semmoiseen missä ei voi kierrättää, missä pitää ostaa pullotettua juomavettä ja korkeimmanluokan viljely mitä voi harrastaa on pari yrttipurkkia parvekkeella.
Näistä mallikkaista hipeistä, on tämä pohjoisen rouva, jo ex-hippi ja niin entinen maailmanpelastaja nähty viimeaikoina ranskalaisen hypermarkettiketjun käytävillä raskaasti huokailemassa. Miehen toimistopaidat eivät puhdistukkaan pelkällä hyvällä tahdolla. Niissä on läiskiä jotka eivät irrota otetta missään asteessa, millään hitusenkaan ympäristöystävällisellä tuotteella. Rouva ei tiennyt että elämässä voi tulla näin raskaita päätöksiä eteen. Onko pakko jossain vaiheessa kuitenkin ostaa valkaisuaineellista pesuainetta? Onko se sama asia kuin naimisiinmeno ja lastensaanti, että kyllä ne sieltä eteen tulevat vaikka kuinka räpistelisi vastaan ja kuuntelisi punkkia?
Auttakaa hädässä olevaa!

Kommentit

ii sanoi…
Juu ei ainakaan mulla auttanut punkin kuuntelu ollenkaan, vaan naimisiin jouduin :D
Muikea sanoi…
Tuolla on sinulle timantti: http://nappikauppaa.blogspot.com/

Toivottavasti "kulkuluvat" järjestyy pian.
Noppuli sanoi…
Hei ii!
Jos ei punkkikaan ole auttanut niin taisin osua oikeaan kirjoituksessani... ;)
Ei tullut itse sitä kuunneltua kyllä. Mutta hippeiltyä tuli :)
Noppuli sanoi…
muikea,
kiitos timantista!
Sain aikaisemminkin jotain vastaavaa...nyt pitää ottaa niskasta kiinni itseä, ja selvittää mitäs niille tehdään ja kierrätetään ilmeisesti eteenpäin?

Terveisin keltanokka...

Suositut tekstit