VVH

EI Suomi niin erikoinen ole. Hyväksi syyksi sinne matkustamiseen silloin tällöin riittää se, että voi puhua ja tulla ymmärretyksi ilman suuria ponnisteluja. Tänään, oli se päivä kun tämän rouvan olisi jo pitänyt olla jo lepuuttamassa aivojaan. Näin ei käynyt. Vastaan tuli Venäjän Valtiollinen Hidaste.
Jos jossain hamassa menneisyydessä, esimerkiksi juuri menneenä keväänä, tuli suitsutettua jotain epämääräistä mutta iloista oleskeluluvasta Venäjälle, sen voi jo pyyhkiä yli. Unohtakaa. Tällä onnen passilla, ja siinä olevalla leimalla, saa siis oleskella maassa maaliskuuhun 2011 saakka. Kaiken muun ylimääräisen voikin sitten unohtaa. Sillä kyseessä ei ole virallinen oleskelulupa. Vaan sen pikkuveli, alkuoleskelulupa. Sellainen treenikappale.
Jokainen onnekas, jolla on tämä treenikappale passissaan, joutuu hakemaan maasta pois matkustukseen erityistä viisumia, taikka tarkemmin sanottuna jotta pääsee maahan takaisin sisään, sillä oleskeluluvan pikkuveljellä ei voi päästä maahan sisään ilman kyseistä erityistä viisumia. Haku kestää kymmenen päivää, ja viisumi pitää hakea jokaisella maastapoistumiskerralla uudelleen. Tätä hienoa sparvkaa rouva nyt odottaa. Ja aivojen lepuuttamisloma siirtyi hieman tuonnemmas.
Että älkää alkako heittelemään mitään kylmiä kiviä siellä järviin. Vasta elokuun lopussa saatte sen tehdä.

Kommentit

Eloveena sanoi…
Voi hitto mita byrokratiaa! Huh huh! Onko Venajan kansalaisuus vaikea saada jotta voisi valttaa tuollaisen hoykytyksen? Koeta kestaa, taalla sanotaan "gecmis olsun" - olkoon pian ohi! :D
Noppuli sanoi…
Moi eloveena,
muistaakseni kansalaisuuteen tarvitaan ihan samaa kuin Suomessakin-eli aika pitkä oleskelua oleskeluluvan kera maassa, ennenkuin sitä voi hakea. Että mun kohdalle ei kyllä nyt ihan vielä tärppää...
Joo, ei tässä hätää. Ens viikolla sitten sinne Suomeen.
Silento sanoi…
Noppuli!

Aina mukavaa kun tulee vilasemaan sun blogia (vaik pitäs olla jo nukkumassa..) ja sattuu olee uusi kirjoitus :)

Kuulostaa (jälleen kerran) oikein mukavalle noi byrokratian hitaat, mutta ruosteiset rattaat - koita kestää..

Äläkä turhaan huoli mistään kylmistä kivistä. Ei täällä oo kukaan laittanu vielä ees lämmitystäkään päälle. Mulla on katsos loma vasta elokuussa ja sillon ne helteet vasta alkaa ;)

J Kuliksesta
Suski sanoi…
Saapa nähdä miten oman viisumin kanssa käy loppuvuodesta. Saako sitä ajoissa ennen kuin kevätlukukausi Petroskoin yliopistossa alkaa...

Tuo VVH oli hyvä ilmaisu! =) Toivotaan, ettei se ole käytössä tammikuussa, kun ois tarkotus tulla rajan sille puolelle.
Noppuli sanoi…
Hei Kulikseen!
Täälläkin pitäs olla nukkumassa....
Niin mä kyllä olin vähän ymmärtänytkin ettei oo vielä oikein vedet lämmenneet, mutta jos olettaisi että mitään helteitä ei edes tule, niin nyt olis sitten se maksimilämpötila? Sen takkii ei saa heitellä sinne mitään kylmentäviä kiviä vielä joukkoon.

Ja moi suski,
älä huoli sillä täällä tulee varmasti aina vastaan kaikenlaisia kivoja hidastuksia, hyvää treeniä kärsivällisyydelle, ja kehittää luonnetta! ;)
Mutta eikös sun viisumi pitäis olla Suomen puolelta saatava, toisin kun mun. Suomessa mulla ei ole ollut koskaann mitään ylläreitä Venäjän viisumeiden kanssa.
Suski sanoi…
Juu Suomesta saan sen viisumin. Mutta opiskelijoille annetaan vain kertaviisumi, joka oikeuttaa vain menoon Venäjälle. Perille päästyään pitää yliopistossa anoa paluuviisumia. Siis jos aikoo päästä takaisin kotin. =)
Noppuli sanoi…
Hei suski,
ei se viisumijuttu ole varmaan mitenkään erityisen vaikea, anot vaan sen het kun paikalle pääset niin ei tartte turhaan odotella!
Suski sanoi…
Jep, niin täytyy yrittää tehdä. =)

Suositut tekstit