Täti sininen ja sininen syvyys

Pienen pienenä yksi Pohjoisen Rouvan suosikki kirjoista oli kirja, joka kertoi Täti vihreästä, Täti ruskeasta ja Täti sinipunaisesta. Tarinasta ei varmaan ollut kyllä kovinkaan erikoinen, mutta kuvissa tädeillä oli aivan huimat mekot, jollaiseen olisi niiiiin ihana pukeutua. Valitettavasti sellaisia löytyy nykyään ainoastaan teattereiden pukuvarastoista. Tai...uimahallin lippuluukulta.

Uiminen on koko kansalle terveellinen ja turvallinen kuntoilumuoto, johon täällä tarvitaankin terveystodistus. Puolenvuoden ruinaamisen jälkeen järjestyi terveystodistus kuin taikaiskusta, kun rouva tajusi miehensä sijaan vinkata asiasta anopille. Ja anoppi siskollensa. Ja sisko tutulle lääkärille. Rouva ei nähnyt koko lääkäriä, mutta hän on silti lapun mukaan terve ja uimakelpoinen. Niimpä hän keräsi simmarinsa ja lähti.

Läheisin uimahalli on 10min. kävelymatkan päässä. Seinillä on hehkuvat kuvat sinisessä ihanuudessa sukeltelevista urheilullisista ihmisistä, jonkin takia korallien ja kirkasväristen kalojen seassa. Kahdesta vaihtoehdosta lippuluukku on aina se, missä on kalterit edessä ja jonka puoleen pitää kyyristyä nähdäkseen sisään. Kaltereiden takana istuu tomeran sininen Täti, joka lappaa sokeria teehensä. Pienen sekoitteluhetken jälkeen asiakas huomataan. Alkaa lappujen plärääminen ja selittäminen. Terveystodistuksesta tarvitaan kopio, tänne laitetaan leimaa, tuolla noille miehille pitää näyttää vielä tämä paperi, ja kai teillä on nyt uimalakki mukana, ilman sitä on kiellettyä, uida. Mutta olittepa onnekas! Tulitte Moskovan parhaaseen uimahalliin. Pian alkaa kahden kuukauden remontti, ja oi, miten kaikki tuleekaan olemaan hienoa! Täti sininen korjailee pieni talo preerialla mekkoaan ja suoristaa yhteenkuuluvaa hellehattuaan. Hän on ilmiselvän ylpeä työpaikastaan ja varma sen paremmuudesta kymmeniin muihin uimahalleihin verrattuna.

Yläkerrassa, jonne pääsee likaisia betonisia portaita pitkin vain muovisuojat kenkien päällä, on pukuhuone jossa istuu nurkassa asiaankuuluva baabushka. Hän antaa pitkän opastuksen kaappien lukko-numerosarja toiminnasta, ja ihmettelee miksei Rouvalla ole muovisia läpsyköitä mukana. Pastellisävyisistä kaapeista lohkeilee maali, ja lähes jokaisessa on väkivaltaisen avaamisen merkkejä ulkopuolella. Mutta baabushka on mukava, ja varmaan auttaisi hiustenpesussakin.
Suihkuhuoneiden jälkeen avautuu Moskovan paras uimahalli kaikessa ihanuudessaan. Reipas uimavalvoja setä huomauttaa että maksulippu olisi pitänyt tuoda hänen muovipöydällensä, mutta armahtaa ja sanoo että sitten ensi kerralla pitää muistaa.

Mutta koralliriutat ja kirkasväriset kalat ovat tipotiessään. Niinkuin urheilulliset sulavakroppaiset ihmisetkin. Harmahtavan ruskehtavan sinisessä vedessä ui muutama kukkasuihkulakkinen baabushka hitain vedoin. Altaan seinistä ja pohjasta irtoilevat kaakelit ja jokapuolella haisee pistävälle, muttei kloorille. Sukellus uimalasit päässä kertoo vielä karumman näkymän. Rouva päättää uida selkää ja tehdä mielikuvaharjoituksia joissa näkyy raikasvetisiä järviä ja auringonpaistetta.

Kolmen kuukauden päästä Rouva suuntaa uudelleen tuonne virkistävälle keitaalle. Näin remontin jälkeen ei varmastikkaan tarvitse enää tyytyä mielikuvaharjoituksiin raikkaudesta. Täti sininen on asemissaan, ja vetaissut asuun sopivat siniset luomivärit myös paksusti silmien alle. Moskovan parhaan uimahallin tuloaula ei ole ainakaan muuttanut muotoaan. Likaisille betoniportaille pääsee edelleen vain muovit kenkien päällä, ja kaikki on muutenkin kuin ennnenkin.
Tämä rouva päättää olla rahoittamatta kyseistä uimahallia enää enempää. Kaksi kertaa riittää eksotiikkaa nauttivalle tai 50-luvun sisustuselementeistä diggaavalle. Ja hinta on 7e/45min...

Kommentit

Sirokko sanoi…
Miksiköhän tämä kuulosti hirvittävän tutulta...ai mutta meidän altaamme onkin jo tyhjennetty, siinä asustelee väliaikaisesti terrorismia paenneita vuoristolaisia - ties monennettako kymmenennettä vuotta..
Noppuli sanoi…
Hei sirokko!
Ai että tuttua... :))
Tuonne altaaseen kyllä vois kanssa laittaa vaikka joitain asumaan ja poistaa vedet. Olis enempi hyötykäytössä..
Suski sanoi…
Hei,

Blogissani on sinulle jotain. =)

http://suski-70.vuodatus.net/
Noppuli sanoi…
Hei suski
(pitkästä aikaa!) :)
Kävin kurkkaamassa mitäs siellä on, ja eipäs ole mua koskaan ennen haastettukkaan mihinkään vastaavaan, että varmaan tässä joku ilta naputtelen vastauksia!
Kivoja syys-talvi päiviä!

Suositut tekstit