Vielä ehtii!

Syksy säät ovat olleet erittäin armollisia. Leikkipuistot eivät lainehdi vedestä, ja räntääkään ei sada. Itseasiassa aurinko paistaa aina silloin tällöin!
Tästä riemuitsevat kaikki, eikä vähiten asfaltointimiehet.
Nuo sedät jotka aloittivat reippaan kaupunkikuvan fiksailun routien sulettua, jatkavat aina siihen asti kunnes lapio kolahtaa jäähän. Ilmeisestikkin Moskovassa on puute rähjääntyvistä tienmutkista, sillä meidän, sekä anoppilan alueen työmiehet ovat keskittyneet tuolta huhtikuusta alkaen muutamaan erityisen tärkeään maalänttiin. Ensimmäinen Erittäin tärkeä pätkä nököttää tuossa ihan naapuritalon edessä. Siellä ne koneet nytkin hurraa. Alue on revitty auki kesän aikana noin neljä kertaa, tuumailtu siinä rikotun tien edessä muutama päivä ja sitten taas vedetty päälle entistäkin ehompi asfaltti. Nyt on menossa se viides kerta, ja ehkä se viimeinen ennen talven tuloa.
Metriksen edessä on ihan sama juttu. Muutaman kymmenen metrin pituinen, ja metrin levyinen kaistale asfalttia on saanut osakseen hellää ja huolellista huomiota, eikä ainoastaan neljä tai viisi kertaa, vaan tämän rouvan laskujen mukaan viime viikkoinen asfaltointi oli jo kymmenes tänä vuonna. Pari ensimmäistä kertaa olikin ihan floppeja, ja päällyste romahti maan sisään jo kahden päivän kuluttua fiksailusta, mutta sen jälkeen nuo kahdeksan muuta ovat onnistuneet näin maallikon silmiin aivan hyvin.
Onhan se hyvä jonnekkin hukuttaa kaupungin rahoja, tuumailee Mies. Ja sedillä riittää töitä!

Kommentit

piparminttu sanoi…
Onpahan ainakin kunnolla tehty ;D (tai ainakin monesti..)
Noppuli sanoi…
Niin...en tiedä siitä kunnolla tehty. Mutta monesti, tottakai!
Olet saanut palkinnon. Käy blogissani: http://ritviecav.wordpress.com.
Virva Tuulikki sanoi…
Löysin juuri blogisi ja viehätyin. Täällä pitääkin alkaa piipahdella "miljoonakaupunkilomalla" :-)
Noppuli sanoi…
Hei Paperivuorineuvos,
KIITOS palkinnosta! Olen vain todella hmm...en edistyksellinen näiden kanssa, joten en itseasiassa tiedä miten tollasia saa blogiinsa liitettyä. Sain pari aikaisemminkin, enkä ole vieläkään selvittänyt miten ne muuttaisi asumaan tänne!
Pitää pyytää miestä apuun :)
Noppuli sanoi…
Hei Virva Tuulikki,
tervetuloa tänne, vaikka ei tää ihan lomailua olekkaan tää meidän elämä aina ;)
Hei, Noppuli. Ei tässä mitään kiirettä ole, eli ei jänön selässä istuta. Itsellenikin sen siirtäminen blogiini vei tosi paljon aikaa, mutta onnistui lopulta. Jahka saat apua mieheltäsi! Minun italialainen mieheni ymmärtää näistä asioista vielä väehmmän kuin minä.
Antoisaa joulun odotusta.
Noppuli sanoi…
Hei Paperineuvos,
kiva kun ei ole kiirettä :)
...en kuulu siihen nopeimpaan ihmistyyppiin ollenkaan ;)
Täällä onneksi tuo mies tajuaa kyllä näiden tietokonejuttujen päälle hyvinkin, kunhan sitä vaan joskus näkis- tuppaa olemaan aika työllistetty!
Kivaa joulun odotusta Italiaankin! (ah, kun se on ihana maa!)

Suositut tekstit