Synnytyslauluja

Näinhän on näreet. Synnytettävä on, vaikka sen peruminen tuntuisikin huomattavasti houkuttelevammalta ajatukselta. Siksipä Pohjoisen Vaimo kera miehensä, on kirjautunut synnytyslaitoksen asiakkaaksi ja odottelee yhäkin pyöreämpänä sitä oikeaa hetkeä. Suomalaisia ei täällä kaupungissa usein synnyttele, vaan matka suuntaa yleensä sinne kotimaahan. Muut ulkomaalaiset saattavat tutustuakkin sairaaloiden kirjavaan tarjontaan- ja palveluahan saa rahalla. Etenkin tälläisessa miljoonakaupungissa.
Pohjoisen Vaimo on köppänän esioleskelulupansa takia täysin yleisen terveydenhuollon ulkopuolella, ja näinollen yksityisasiakas. Siinä missä sen Oikean oleskeluluvan onnelliset omistajat saavat samat terveydenhuollon palvelut- eli mm.ilmaisen synnytyksen kuten paikallisetkin naiset, on Hän taasen se, jonka taskusta pitäisi löytyä tuohta. Ja sitähän on sitten esiinkaiveltu.
Useimpiin synnytys sairaaloihin kirjaudutaan asiakkaaksi raskausviikolla 36. Joillakin on koko raskauden kattava sopimus, mutta useimmilla vain loppuvaiheen. Palveluun kuuluu ne viimeisimmät lääkärintarkastukset, ja sitten synnytys. Sairaaloiden välillä on alkanut kilpailu, sillä kaupunkilaiset saavat viimeisimmän päätöksen mukaan valita minkä sairaalan haluavat, ei välttämättä sitä oman alueensa, ja nettisivut houkuttelevat myyvin lausein mammoja puolellensa. Jos ei muuta hohdokasta ole, niin ainakin kovassa huudossa on "nykyaikainen synnytys", eli ponnistaa voi jo jokapuolella kaupunkia jopa istualtaan! Pohjoisen Vaimonkin synnärillä on ollut tämä hieno menetelmä käytössä jo kuulemma 5 vuotta...

Täysin perussetistä ylöspäin löytyykin sitten vaikka minkälaista vaihtoehtoa, riippuen lompakon paksuudesta. Se ilmainen osa kun siitä synnytyksestä on paikallisillekkin juuri se perussynnytys, kaikki ekstra tietenkin maksaa. Jos haluaa yksityishuoneen synnytyksen jälkeen, mahdollisuuden miehelle olla mukana synnytyksessä tai jopa miehelleen mahdollisuuden napsauttaa napanuora poikki, on lompakko otettava esille. Useissa sairaaloissa lisähinnasta saa synnytykseen myös mukaan psykologin!
Synnytysammeet ja muut hienommat värpäkkeet löytyvät vain kovan hintatason sairaaloista. Vastaaviin paikkoihin saa maksusta myös mukaan vaikka anoppinsa synnytykseen, vaihtoehtona ei ole siis ainoastaan mies, niinkuin kaikissa muissa laitoksissa. Miestäkään ei kyllä paikalliset useinkaan sinne huoli- kukapa maksaisi ylimääräistä miehen mukanaolosta siinä tilanteessa. Kyseessä kun on täysin naisten keskeinen juttu, tuumivat useimmat. Siksipä synnäreiden asfalttipihat ovat täynnä spreijattuja rakkaudentunnustuksia ja terveisiä rakkaille vaimoille, ja kun ohi hurauttaa autolla näkee aina muutaman miehen nakkelemassa kiviä ikkunoihin. Kun onhan se vauva varmasti mukava nähdä...

Pohjoisen Vaimon synnäri on sieltä hyvin peruspalvelu päästä. Se nykyaikainen ponnistus onnistuu ja kipulääkkeitäkin saa, pelkosektioita ei myönnetä kellekkään. Neljän muun synnärin läheisyydessä sijaitseva kuusikerroksinen nelisenkymmentä vuotta vanha laitos, jossa synnyttää noin 4500 naista vuosittain. Ruuhkaisina aikoina ilmaiset asiakkaat saattavat joutua käytäville maksavien tieltä. Kirjautuessaan asiakkaaksi tehdään vielä viimeisen kerran HIV- sekä monia muita kriittisempiä sukupuolitautitestejä, sillä lääkärien mukaan ne kuuluu ottaa 3 kertaa raskauden aikana! Mies kun on mukana synnytyksessä, vaaditaan häneltä samat, sekä tuberkuloosi koe.
Lyllerrettyään noita viileitä sairaalan käytäviä pitkin tupakansavunhajun leijuessa nenässään on tämä Vaimo päättänyt jättää tällä kertaa kaikki hippeilyt sikseen. Jos nuppi ei kestä, hän aikoo huutaa jo ovelta itselleen ne kaikkein tykeimmät kipulääkkeet ja unohtaa kaurapussit ja synnytyslaulut. Kyllä se tästä...prkle!

Kommentit

Maurelita sanoi…
Huu, tsemppiä - tulee muistoja omasta menneisyydestä. Kyllä se siitä ja periduraali rocks !!!

Ranskassa muuten pitää varata paikka synnäriltä n 5rv:lla jos haluaa valita...

=)
Noppuli sanoi…
Moikka,
kiitos tsempityksestä :)
Katotaas sitten mikä lääke auttaa, ilman rankkoja kipulääkkeitä vois ilmeisesti parantua nopeemmin...?

Siellähän on tukua sitten synnäreille jos pitää varata jo rv5..? Vai mistä se oikein johtuu?
Suski sanoi…
Tsemppiä! En ole kyseistä hommaa itse kokenut, mutta veikkaan, että siihen muutamat tsempit tarvitaan. =) Varsinkin, kun sairaala kuulostaa olevan täynnä varsin mielenkiintoisia metodeja...
Nina sanoi…
Tsemppiä matkaan! Onneksi olet toista (muistaakseni) menossa synnyttämään, ettei tartte ensimmäistä ulos äheltää :-)

Hyvää Joulua!
Sirokko sanoi…
Jouluvauvaako siellä yritetään värkätä vai uuden vuoden lahjaa. Eiköhän ne jo nykyään lykkää periduraalin heti eka kiljaisulla. Täällä on tullut muotiin keisarinleikkaukset vaikka tarvetta ei olisikaan. Kumma juttu, tykkäävät ilmeisesti mieluummin kärsiä jälkikäteen.
Lykkyä tykö!
Noppuli sanoi…
Hei kaikille,
en ole päässyt kommentoimaan, kun internet on pätkinyt täällä taloudessa...

Suski, kiitos tsempeistä-olet muuten varmaan piakkoin suuntaamassa tänne maahan? Tuuhan sit käymään Moskovassa turneella niin mennään kahville (tai teelle)!

Nina,
olet oikeassa, toinen lapsi pitäs saada maailmaan nyt. Täällä ei suvussa olekaan näin "monilapsisia perheitä", niin kaikki odottaa että synnytän suurinpiirtein kotiin, koska heidän mukaansa toinen kerta on aina niin nopea... :)

Susallekin hyvää joulua...tai nyt-hyvää uuttavuotta, jouluhan se menikin jo...

Sirokko,
jouluvauva olis kyllä kelvannut, mutta tällä kaverilla ei ole näköjään kiire. Uudenvuoden laps taas arveluttaa ympäristöä, ei ole kuulemma turvallisin aika olla synnärillä-epäilevät että hoitohenkilökunnalla saattaa olla hieman alkomahoolia veressä....toivottavasti ei sentään!
Keisarinleikkaukset taitaa olla muodissa aika monessa paikassa, täällä niitä ei kyllä saa kuin joko isolla rahalla tai hätätapauksessa. Minä mieluummin valitsisin sen perinteisemmän synnytystavan...katotaan miten käy!
Suski sanoi…
Kiitoksia kutsusta. =) Olisi kyllä hienoa nähdä Moskova. Tosin sinne on Petroskoista matkaa 1100 kilometriä... Mutta pitää suunnitella asiaa. =)

Kohta tosiaan alkaa Venäjälle lähtö olla aika lähellä. =) Todennäköisesti matka sijoittuu tammikuun viimeiselle viikolle, koska opiskelut alkaa vasta 4. helmikuuta.
Noppuli sanoi…
Hei suski,
eihän tuo reilu tuhat kilometriä tunnu täällä maassa missään :))
Otat vaan sieltä junan Pietariin ja sitten taas Pietarista nautittuasia juna Moskovaan. Moskovan ja Pietarin välillä menee paljon kivoja junavaihtoehtoja. Ja halvallakin pääsee jos haluaa.

En nyt muista kuinkas pitkä vaihto sulla oli tiedossa, mutta suosittelen matkustusta esim keväällä tai alkukesästä, kesällä Moskova ainakin saattaa olla aika tukahduttava kokemus.

Kivoja muuttojärjestelyjä!

Suositut tekstit