Eksotiikkaa etsimässä

Joskus, jos Moskova ei vain nappaa, ja tekisi mieli olla jossain muualla missä rännän ja kuran sijaan voi katsella palmupuiden lepatusta ja delfiinien tanssia, voi tehdä kotikaupunkiinsa eksotiikkaretkiä. Sillä kaikkialtahan Sitä löytyy, kunhan tietää minne mennä.

Pohjoisen Vaimolla on otsikon alla kaksi suosikkipaikkaa, jotka täyttävät taatusti kaipuufiiliksen, jos haluaa tuntea olevansa Aivan Ulkomailla. Ensimmäinen niistä löytyy monestakin osasta kaupunkia, mutta käytännöllisyyden vuoksi PV vierailee niistä lähimmällä. Jarmarka! Kesästä talveen, koko viikon auki oleva tori, josta löytää etsimänsä lisäksi myös kaiken ylimääräisen. Lähimmällä Jarmarkalla on vielä jännitysmomenttinsa. Sitä ollaan sulkemassa uuden ostoskeskuksen alta, ja tori on kutistettu jättikoostaan paljon pienemmäksi- vaikka myyjät eivät ole minnekään hävinneet. Rakennustyömaan puristuksessa elävä monikansallinen tori on erityisen jännittävä etenkin myöhään illalla, jolloin kuivattujen kalojen ja jäätyneiden mandariinien seassa heikossa valaistuksessa ja monien kielien sekamelskassa voi pienelläkin mielikuvituksella varustettu henkilö kuvitella olevansa suuressa hengenvaarassa. Ainaisen jäätävän talvituulen piiskatessa kasvoja, myyjien aksentoituneen venäjän pulputessa myyntipuheitaan, voi nurkan takana olla pystyssä olevan ruostuneen naulan lisäksi sätkää poltteleva hemmo puukko ojossa. Jos jossain voisi kuvata hyvän salapoliisisarjan, se olisii juuri tämä!

Toreilla on ihana ajelehtia. Ruuhka-aikaan se on myös tuskaista. Talvella se on lähinnä typerää, kesäkuumalla rasittavaa. Jarmarkat ovat eniten eläkeläisväestön suosiossa, saahan sieltä elintarvikkeet aina halvemmalla kuin kaupasta. Ja jos metrossa tuumailee ihmetyttää mistä leidit ovat löytäneet...nuokin järkytykset päällensä, voi yleensä syyttää Jarmarkkaa!

Jarmarkat ovat Kiinalaisten Kaatopaikkoja. PV voi kuvitella mielessään vaatetehtaat jotka tuottavat merkkivaatteita ja lastaavat ne laivoihin menemään maailmalle, ja kaikki maanantaikappaleet ja muut mielenvinksaumat lähetetään Moskovan toreille.
Hyllyt pursuavat toistaan ihmeellisempiä muotiluomuksia alle tuhannella ruplalla. Perinteisen kiinalaisen vaate ja (erittäin vaarallisen) muovilelukokoelmien lisäksi voi kuitenkin joukosta löytää myös kivoja puukäsitöitä, mummojen kutomia huiveja ja sukkia ja niitä tyypillisiä venäläisiä tuohesta tehtyjä kippoja ja kuppeja.

Olettepa tulossa tänne kesällä tai talvella, sisältyköön kierrokseenne edes yksi kunnon Jarmarka! Siinä on sitä..elämisen makua!

(eksotiikka kohde nro.2 tulee seuraavassa postauksessa!)

Kommentit

Sirokko sanoi…
Just kuin olisit käynyt meidän paikallisella torilla, nykyään aika kiinalaiset markkinat (juu juu lähettävät myös tänne)..hemmotkin nurkan päässä ja muuta. Meillä tosin kasvaa palmut maassa, mutta varmaan teillä myyvät niitä purkeissa että kaukokaipuu katoaisi.
Hanna-Colombia sanoi…
OI ihanaa! Jarmarkalle ja heti!
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko,
ai sielläkin päin on kiinalaisten markkinat meneillään!
En ole nähnyt vielä palmuja purkeissa, mutta ostoskeskusten sisällä on niitä suurina ja muovisina...

Ja Hanna,
tuuhan käymään niin mennään yhdessä jarmarkalle!! :)

Suositut tekstit