Uusi elämä

Pohjoisen Vaimon lähellä, melkein ihossa kiinni muttei enää kohdun lämmössä, tuhisee nyt poikavauva. Tuhina päätti tulla vauhdikkaasti maailmaan venäläisenä joulupäivänä Eteläisessä Moskovassa, hyvin kiireisessä synnytyssairaalassa.

Päivä alkoi aamuvarhain vesien menolla josta lähtikin sitten supistusten sarja käyntiin. Appi ja anoppi kurvasivat Ladallaan pihaan ja sairaalaan saavuttiin samalla menopelillä kahdeksan aikoihin. Vastaanotto oli karu ja nuiva. Kaksi ekaa tuntia täyteltiin papereita ja ihmeteltiin toimistossa, miksi Pohjoisen Vaimo ei istu alas ja kerro tietojaan rauhassa, vaan karjuu tuolla tavalla ja nyrkkeilee seinää. Mies täsmensi useaan otteeseen että Vaimolla on synnytys käynnissä ja supistelee kovasti ja sattuu, johon hoitajat kysyivät että sattuukohan sitä. Siinä vaiheessa kun ulkomaanrouva oli jo valmis tirpaisemaan toimistontätejä turpaan, tuli pelastus ja synnytysosaston ihanat kätilötädit tulivat hakemaan synnytyshuoneeseen.

Synnytyshuoneessa rouva rukoili jo kokovartalopuudutusta tai nuijanukutusta, kunhan kivuistaan pääsisi. Ei kuulemma onnistu, tavallista kipulääkettä kyllä saa jos haluaa. Napakat ja sydämelliset kätilötädit olivat kuitenkin suurin kivunlievitys apu mikä tehosi. Tai ainakin auttoi jaksamaan aina seuraavaa kipuaaltoa kohti. Pohjoisen Vaimo lähettääkin maailman suurimmat halaukset ja kiitokset noille tädeille, sillä hän ei ole eläissään kokenut yhtä vahvaa läsnäoloa ja apua, kuin noilta hienoilta kätilöiltä saamaansa. Venäläinen sydän on suuri!

Puolitoista tuntia synnytyshuoneessa huudettuaan vaihtui huuto hyeenamaisesta naisen huudosta vauvan ensirääkäisyyn ja kipuhelvetti oli ohi. Kello näytti yli yhtätoista, ulkona sateli hiljalleen lunta ja tärisevän rouvan syliin nostettiin sinipunainen iso poikavauva. Kätilöt naureskelivat ja arvuuttelivat painoa, kunnes puntari kertoi kaikkien arvausten olleen alakanttiin, 4.5kg ja 57cm!

Päivä vierähti synnytysosastolla naisten karjaisuja ja syntyvien vauvojen itkuja kuunnellen. Lapsivuodeosastot olivat täynnä, ja seuraavat huoneet vapautuisivat viideltä. Viideltä kuitenkin selvisi että huoneet vapautuvatkin seuraavana päivänä. Pari vapaata synnytyshuonetta oli jo täynnä vastasynnyttäneitä naisia ja uusia vauvoja kuulosti tulevan muutamia tunnissa. Pohjoisen Vaimo alkoi hermostua, ja hälytti Miehen paikalle. He menevät sitten kotiin yöksi jos täällä ei ole tilaa.
Miehen avattua sanaisen arkkunsa ilmestyikin vapaa huone tuosta vaan. Ovella oli ollut lappu "ei saa antaa kellekään"...

Huone oli mitä mainioin, kuin hotellissa. Lääkärit ja sairaanhoitajat olivat lämpimiä ja avuliaita ja neljä päivää lapsivuodeosastolla meni rauhallisesti levähtäen. Nyt Pohjoisen Vaimo ja Tuhina ovat kotona, uusi Isoveli ihmeissään, Mies takaisin töissä uudenvuodenloman loputtua. Tästä alkaa Uusi elämä hieman isompana perheenä, kiitollisena, siunattuna ja väsyneenä tuumii Pohjoisen Vaimo.

Kommentit

Silento sanoi…
Mahdottomasti paljon onnea sinne Moskovaan koko perheelle! Melkoinen poikahan sieltä tupsahti, saas nähdä kuinka isoksi tuosta vielä oikein kasvaakaan ;)

Toivottavasti tuutte taas Suomeenkin käymään, ettei tarviis vaan tällee netin välityksellä näitä kuulumisia lueskella. Hyvää talven jatkoa!
ebrufin sanoi…
Voi miten ihanaa! Teille valtavan paljon ONNEA, ja ihanaisia hetkia vauvan kanssa:)

Halitus Anatoliasta!
Suski sanoi…
Ei ole ihme, jos vähän teki mieli huutaa. On tuo uusi tulokas sen verran iso pakkaus. =) Onnea koko perheelle!
piparminttu sanoi…
Onneksi olkoon koko perheelle! On tosiaan potra poika syntynyt :)
Sirokko sanoi…
Voi ihanuus, hyvinhän se meni vaikka aika mötikän pukkasikin. Ja jouluvauva sittenkin. Oikein paljon onnea sinne!
Eloveena sanoi…
Onnea! Halit Istanbulista! 4.5kg, huh huh! :D
Nina sanoi…
Oikein paljon onnea uuden perheenjäsenen johdosta ja ihana kuulla, että kaikki meni hyvin :-)
Melkoisen jässikän sinä kyllä maailmaan punnersit. Taitaa olla hyvää tuo Venäläinen ruoka kun jo masuasukille niin hyvin on maistunut ;-D
Anonyymi sanoi…
Onnea! Koko perheelle! Ikuisesti!
susadim sanoi…
Onnea äidille, onnea isälle, onnea pienelle perheenlisälle!
Noppuli sanoi…
Kiitos kaikkien onnitteluista!! :)

Silento-
kivaa talvea sinnekin, ja Suomeen tulosta osaan sanoa sen verran että eiköhän vuoden sisällä :)

Sirokko,
tosiaan tuli jouluvauva, tän "kolmannen joulun" tosin :)
kittyfane sanoi…
Onnittelut koko porukalle!

Blogissani on muuten sinulle haaste.
finkinja sanoi…
Oikein paljon onnea koko perheelle Kroatian kukkulalta:)
Noppuli sanoi…
Kiitos onnitteluista vielä kittyfanelle ja finkinjalle!

Ja kiitos haasteesta...
täytyy myöntää että olen niissä ollut tähän mennessä varsin surkea, taitaa olla muutama odottelemassa vielä vastauksia, joihin olen luvannut aikoja sitten osallistua..!
Jospas tästä ryhdistäytyis...

Suositut tekstit