Arvauskeskuksesta päivää

Vauva elämään kuuluu aina vakiona säännölliset lääkärillä, neulolassa tai poliklinikalla käynnit, ihan miten sitä missäkin kutsutaan. Täällä se on poliklinikka. Perusterveydenhuolto on ilmaista kaikille kansalaisille, ja Tuhinallakin on nyt omalääkäri lähimmällä poliklinikalla.
Ensimmäisenä neljänä viikkona kotiin tuli lääkäri ja terveyssisar vuorotellen vuoroviikoin, sen jälkeen on alkanutkin ramppaaminen siihen toiseen suuntaan.

Pohjoisen Vaimolla on erityinen rakkaus-vihasuhde paikallisiin lääkäreihin. Toisaalta on ihastuttavaa että tavan lääkäri kirjoittaa homeopaattisen lääkereseptin, toisaalta pyörryttävää kuulla ensimmäiseltä lääkäriltä omaavansa kystan, ja seuraavalta että "sehän on ihan tavallinen elimen osa joka kuuluu tuohon osaan kehoa, eikä mikään kysta". Ja naurua päälle.

Tuhinan lääkärikäynnit ovat alkaneet lähes yhtä mielenkiintoisissa merkeissä. Ensimmäisellä poliklinikka käynnillä oli juhlallisesti mukana koko perhe, kuulemassa täysin arvaamattomia uutisia. Peruslääkärin tsekatessa painoa ja pituutta ja tehdessä peruskysymyksiä vatsantoiminnasta, nukkumisesta ja kaikesta muusta tärkeästä, pamahti uudenlainen totuus vasten vanhempien kasvoja. "Vauva on liian lihava, painoa pitäisi olla 300g vähemmän! Tästedes pojalle pitää antaa sitten vähemmän maitoa!" Eikä siinä vielä kaikki..."Syökö vaimonne paljon kalaa ja porkkanaa? Pojalla on selvästi kala tai porkkana-allergia, sillä kasvot ovat täysin näppyjen peitossa!" Pohjoisen Vaimo pidätteli nauruaan ja sihisi hämmentyneen Miehen korvaan että vauvalla on hormoninäppyjä, jotka johtuvat rintaruokinnasta.

Seuraava käyntikerta huumorikeskukseen onkin reilun viikon päästä. Pohjoisen Vaimo odottaa jo riemulla, ja ruokkii edelleen lihavaa vauvaa ihan niin paljon kuin vauva tahtoo.

Kommentit

Nina sanoi…
Mitäpä tässä muuta kommentoimaan, ku että just joo...
Sirokko sanoi…
Vauvanhoidossa kannattaakin kuunnella myös omaa maalaisjärkeä, sen avulla ihmiskunta on sentään säilynyt hengissä näihin päiviin asti.
Kuulin just uutisen, että uusi systeemi, jossa vauvoille ei anneta kuin ja vain rintamaitoa 6 kk, onkin aiheuttanut vauvoilla nestehukkaa ja Englannissa, josta tämä uutinen tuli, suositellaan vesipulloja lisänä, taas kerran. Onneksi tuli tehtyä omat lapset aikana jolloin niitä sai vielä ruokkiakin.
Noppuli sanoi…
Hei Nina!
Kyllähän nämä diagnoosit usein sanattomaksi jättää ;)

Moikka Sirokko,
tuli ihan ääneen naurettua kommentillesi "onneksi tuli tehtyä omat lapset aikana jolloin niitä sai vielä ruokkia"...
Niin...Tänne ei ole eksynyt vielä tuo 6kk täysimetyssuositus. Henkilökohtainen linjani on 3kk täysimetys ja siitä eteenpäin sitten fiiliksen mukaan. Eikä vesikään voi tehdä pahasta!

Suositut tekstit