Ilkosen alasti

Helmikuu on se vuoden kylmin kuukausi. Ainakin pitäisi olla. Tasan kaksi vuotta sitten se pitikin ehdottomasti paikkansa, ja Pohjoisen Vaimon perhe hytisi -35 asteisessa Moskovan lähiössä, reistailevan keskuslämmityksen kera. Tänä talvena on vaikea uskoa samanlaisia lukuja enää todennäköiseksi...
Mutta vaikka mittari helisisi kappaleiksi miinusasteista, Pohjoisen Vaimo ei kaipaa saunaa. Näin on, vaikka rakkaus saunaa kohtaan tuntuu olevan koodattu jokaisen suomalaisen vereen. Saunassa ei ole hyvä hengittää. (ja huom, on kokeiltu kaikenlaiset saunamuodot savusaunoista itserakennettuihin telttasaunoihin! Ja siltikin, hengittäminen ei ole helppoa. Siis niissä saunoissa) Ilkosen alasti puupenkin päällä istuminen ja hikoileminen ei ole myöskään kovinkaan viihdyttävää.

Venäjältä löytyy kyllä saunoja. Moskovasta voi vuokrata useasta paikasta itselleen ja seurueelleen saunan illaksi. Saunominen on siis tuttua, mutta jonkintakia usealle sauna ei johda mieleen puhtautta ja raikkautta, vaan epämääräistä maksettua naisseuraa. Venäläiset liittyvät myös siihen ulkomaalaisten voivottelijoiden kuoroon-saunassahan ollaan alasti! Yök!

Pohjoisen Vaimon ymmärrys häveliäisyyttä kohtaan on kasvanut suuresti matkustelun kautta. Nyt hän ymmärtää miksi on mukava kietaista pyyhe ympärille saunaan mennessä tyttöporukalla. Hän ei myöskään suitsuta saunomisen ihanuutta ulkomaalaisille, eikä kanna minkäänlaista ylpeyttä suomalaisesta tavasta olla niin sinut alastomuuden kanssa. Omien sukulaistensa rentous kävellä asuntoa ympäri pelkät kalsarit jalassa tullessaan saunasta (olipa kyseessä sitten mies tai nainen) kun hänen Miehensä on paikalla, ei aiheuta ylpeyttä omasta kotimaasta. Ainoastaan pakonomaisen fiiliksen juosta kauas pois. Lujaa.

On toki uudessakin kotimaassa ihmetyksensä. Yksi yhtälö ei koskaan tunnu summaavan. Alastomuus on ei-ei, mutta samalla lapsille suunnatun tietovisan vetäjä voi pitää läpinäkyvää sifonkipaitaa ja lasten lelukaupan myyjättärellä on päällään tuskin mitään. Puhumattakaan sen kalliin ja suositun laboratorion hoitajattaren asuvalinnasta. Niin. Siis ei puhuta siitä.
Eihän ne kuitenkaan ole ilkosen alasti.

Kommentit

susadim sanoi…
Minä olen niin tottunut uimaan alasti, että kerran unohdin uimahallissakin pukea uikkarit :D
Toivottavasti kukaan turisti ei ottanut mallia, että näin täällä kuuluu tehdä...
Nina sanoi…
Minusta on ihanaa saunoa kun on "sielua myöten" jäässä! Kintut varsinkin tykkää saunan lämmöstä. Ihanaa...
Yhdyn siihen, että saunassa on huono hengittää. Sen lisäksi minä en hikoile saunassa, enkä voi ymmärtää, että yleensä ihmiset ovat kuin märkiä pesusieniä kun saunasta ulos tulevat!
Varmaan huonosta aineenvaihdunnasta johtuu pienet liikakilotkin ;-)
Noppuli sanoi…
Hei susadim,
wau, aikamoinen unohdus sinulla! :)

Nina,
tiedostan kuuluvani kyllä vähemmistöön tässä saunomis asiassa ;)
Hauskasti sanottu tuo sielua myöten jäässä, tuli heti kylmä.....
Ja mitenkä voi olla hikoamatta saunassa?

Suositut tekstit