Lahjoja

Vauvoissa on puolensa, ehdottomasti. Hurmaavan tuhinan, pitkäkestoisen sattumanvaraisten asioiden tapittelun, yllärikiljahdusten ja hassujen kurkkuäänien lisäksi he tuovat kotiin jotain muutakin uutta. Nimittäin lahjoja.
Kolmikymppisten ihmisten elämässä lahjoja ei enää niin vaan tipukkaan. Niitä tulee jos itse ostaa. Ja tähän kivan poikkeuksen tekee vauvantulo. Kiitos Tuhina!

Ensimmäisenä ennättää leikkipuistossa naapurin korealaistäti nykimään hihasta. Hei, odota! Minä ostin vauvalle lahjan, kipaisen hakemassa kotoa. Ja sieltä täti tulla viilettää kassi kainalossa. Ihanan rapisevan vaaleansinisen paperin sisällä on jotain, mitä "koreassa aina annetaan vauvoille". Kaksiosainen pyjama, ranskalaisen lastenmuodin huipusta. "Onkohan se hieman liian iso", miettii täti ja kurkistaa vaunuihin. Saattaahan se olla, tuumii Pohjoisen Vaimo. "Minä kun ajattelin että sinulla on aina niin isoja poikia", täti vielä jatkaa. Niin, tottahan se on, sanoo Pohjoisen Vaimo. Kokolapussa lukee "100cm, 16kg".

Postin kautta lahjoja on myöskin tupsahdellut muutamia. Parin käytännön painavan syyn takia Perheen postit matkaavat aina anoppilaan, ja anoppilasta lähtee puhelu sisältäen iloisia uutisia. "Teille on tullut paketti, näyttää olevan Saksasta, tuon sen huomenna", kertoo appi. Ja toden totta, appi karauttaa seuraavana päivänä Lada Samaransa pihaan. Pohjoisen Vaimo on lähes tyytyväinen tähän erinomaiseen palveluun. MUTTA sillä on suuri miinuspuolensa. "Oi, katsokaapas, tässä se nyt on. Ensin siinä on isoveljelle joku lelu, katsoppas, eikö ole hieno, siellä on traktori sisällä", aloittaa appi. "Ja sitten siinä alla on vauvalle tuollainen asu, eikös ole kiva, ja sen jälkeen, äidillekin on jotain, sai paidan, ajatelkaapas!"
Pohjoisen Vaimo virittelee väkinäistä hymyä kasvoillensa. Katsokaapas hyvä herra (hmm...asiasta on mainittu hyvinkin yli kymmenen kertaa). JOS paketissa on miniän nimi päällä, niin...se on varmaan sitten osoitettu- miniälle??

Kommentit

Nina sanoi…
VOi vitsi! Saattas muuten revetä pelihousut, jos joku toinen (perheen ulkopuolinen) availisi minun pakettini ilman lupaa...
Noppuli sanoi…
Hei Nina!!
Niin varmaan useimmilla repeiliskin pelihousut, mutta täällä on yksi varsin lehmänhermoinen tapaus..ehkä liiankin?

Suositut tekstit