Avohoitoa

Täälläpäin ihan hyvinvointivaltio-naapuri Suomen tapaan, mielenterverveys potilaat nauttivat aika suurissa määrin avohoitoa. Eli lampsivat pitkin katuja. Tai heittelevät parvekkeelta tomaatteja niskaan. Avohoitopotilaat yhdistettynä yleiseen tapaan, että tuntemattomille voi ihan hyvin jutella (varsinkin lapsista), synnyttää silloin tällöin mielenkiintoisia tilanteita.

Eräänä kauniina maaliskuisena iltana Pohjoisen Vaimo pesueineen tepastelee kohti viereistä ostoskeskusta. Portaikossa seurueen pysäyttää pieni kurttuinen, lähes halattavan näköinen baabushka. "Kuinkas vanha tämä poika on, neljä vuotias?" Niin on, vastaa ylpeä äiti. "Ja rattaissa, kuinka vanha?" Vauva on kaksi kuukautta, kertoo tämä äiti iloisena. "Ja se kanssa on, poika?" Niin on, poika. "Voi herranjumala! Mikä säälittävä nainen tuollainen!" Pyrskähtää lähes halattava baabushka, ja lähtee nauraen köpöttelemään portaita alas.

Kommentit

Kulkija_K sanoi…
Hei,

Moskovaa aikoinaan kiertäneenä on edessään ongelma kun pitäisi keksiä tulevan Moskovan reissun ajaksi jokin kohtuuhintainen mutta siisti ja luotettava hotelli. Löytyisikö apuja paikalliselta? Kaikista neuvoista kiitollinen, Kulkija_K.
Noppuli sanoi…
Hei Kulkija_K!!

Tervetuloo Moskovaan! :)
Valitettavasti-mutta varmaan ymmärrettävästi, en ole koskaan yöpynyt täällä hotellissa, kuten ei kukaan ystävistä tai sukulaisistanikaan, (ja samaa voi sanoa miehestänikin), joten hotelleista ei ole kyllä minkäänlaista tietoa...

Jos käyt tsekkaamassa tän kommenttilootan vielä myöhemminkin, lupaan etsiä jotain neuvoja tai vinkkejä parina tulevana päivänä, ja tehdä jonkinlaista galluppia!
Kulkija_K sanoi…
Hei Noppuli,

Kiitos kun vastasit. Ymmärrän että hotelleja ei ole helppo neuvoa "paikallisena". En ole oikein saanut suomalaisilta (työ-) matkailijoiltakaan neuvoa kun ovat heillä menee hotellimaksu aina firman piikkiin. Mutta kuvittelisin että kaupungissa täytyy olla kohtuuhintainen, siisti hotelli, vieläpä sellainen mikä ei sijoittuisi jonnekin kehätien kupeeseen. Minulla on ystäväperhe Moskovan ulkopuoelelta (asuvat lähellä Tähtikaupunkia) joten sinnekään ei jaksa vaivautua siskonpetiin.
Noppuli sanoi…
Hei taas Kulkija_K!

Tässä olisi muutama linkki, joita voit tutkailla asian tiimoilta.

http://www.hcm.ru/
(ei halvin näistä, mut ei varmaan hullumpi, eikä ole kaukana keskustasta)

http://www.cdt-hotel.ru/rooms.htm
(halvempi vaihtoehto edelliseen verrattuna)

http://hotels.avelonbeta.ru/moscowhotels2.php
(tässä enemmänkin hostelli tyyppisiä vaihtoehtoja, ja varmasti huomattavasti pienempään budjettiin osuvia vaihtoehtoja)

http://www.hotelsalut.ru/rooms.html
(tässä taas hotelli jossa näytti olevan ekaa hotellia halvemmat hinnat, plus alennus huhtikuussa)


Toivottavasti nämä auttaa sinua jotenkin eteenpäin!
Noppuli sanoi…
Oi, nyt ne ei tullutkaan kunnolla linkkeinä...höh. No kopsaa tuosta! :)
Kulkija_K sanoi…
Suurkiitokset linkeistä! Tutustun tarjontaan ja uskon että matkasuunnitelmamme ottaa aimo harppauksen tämän myötä eteenpäin. Kerron aikanaa mihin päädyttiin.

Tarkoitus olisi tosiaan tulla pitkästä aikaa käymään siellä. Opiskelin MGU:ssa -98 vuonna ja siksi kaupunki on jonkun verran tuttu. Ainakin sinne on jäänyt muistoja.

Ystäväni on pitkin N:liittoa kolunnut tulkki, joka asui pari vuotta Moskovassa 1996-1997 eikä ole hänkään sen jälkeen kaupungissa käynyt.
Noppuli sanoi…
Hei Kulkija_K!

Teillähän on sitten kokenut matkaseurue lähdössä tännepäin! Varmasti tulee olemaan mielenkiintoista. Kaupunki on muuttunut aika hurjasti tuossa 11v aikana (enpä minä siitä mitään tiedä, mutta mieheni on kertoillut :)).
Hauskaa matkanjärjestelyä- ja matkaa!
Kulkija_K sanoi…
Hei,

hotellivarauksen ja matkapäivän lukkoonlyäminen alkaa olla käsillä. Tuo "Молодежный" on aika vahvoilla loppupeleissä. Ystäväni sai omia kanaviaan pitkin suht hyvän vaihtoehdon, nimittäin Budapestin joka on erittäin keskeisellä paikalla: http://www.moscow-hotel.ru/eng/budapest.php#.

Ajankohdaksi valitsemme perhesyistä heinäkuun. Matkaan junalla torstaina, pe - ma Moskovassa, ja maanantaina junalla takaisin Helsinkiin tiistaiksi.

Tässä alkaa matkakuume jos lisääntyä kun pääsee käsiksi käytännön järjestelyihin ;-)
Noppuli sanoi…
Hei taas,
hyvältä kuulostaa suunnitelmat!
Varmaankin tiedätte että heinäkuussa täällä saattaa olla tosi lämmintä. Se kannattaa huomioida etenkin jos olette perheen kanssa liikkeellä.

Tämä kokoonpano taitaa suunnata heinäkuussa vastakkaiseen suuntaan- Suomi lomalle :)

Suositut tekstit