Katkeran tilitystä

Linnut alkaa lirputtaa, harvinainen suuri valoilmiö nousee useammin taivaalle, koirankakka pukkaa esiin lumesta. Se on SE. Se alkaa olla! Mahtista.
Pohjoisen Vaimo vaunuilee trendikkäiden mammojen tavoin aina lintulammen ympäri, ja vaikka kohtalotoverit käyvätkin manikyyreissä (hitto vie, alaovessa oli mainos, se maksaa vaan 300 ruplaa!), ulkoiluttavat trendilaukkujaan ja vetäisevät pian minihameet päälle päivittäiselle vaunulenkilleen, ei se tee tätä kaupunkia trendikkääksi. Ei suomalaisille.
Mikäs himputin juttu se on, että tässä vaiheessa IHAN taatusti pirisee puhelimet ulkosuomalaisille kaikkialle Eurooppaan kesälomamatkailu majoituksen toivossa, mutta ei Moskovaan? Tämä paikka kelpaa vain bisnes vierailuille tai poliittisesti valveutuneille yliopisto-opiskelijoille, siilihiuksisille kireäilmeisille maailmanpelastaja naisille? (Ja tässä vaiheessa anteeksi kaikille jotka kuvittelevat että PV tarkoittaa juuri Teitä. Olette väärässä.)
Saattaa olla kuitenkin että tuleva kesä tuottaa poikkeuksen. Ilmassa väreilee pieniä mahdollisuuden hiutaleita muutamasta vierailijasta kotomaasta päin, ja jopa paljon kauempaa, joista kukaan ei täytä ylhäällä olevia kriteereitä. Ihan uskomatonta. Se olis sitten eka kesä, eka kerta.

Kommentit

Sirokko sanoi…
Ajatella että sentään kelpaa joillekin. Samaa ei voi sanoa täällä, pitää itsekin lähteä trendikkäämpiin paikkohin, vaikka suomalaiselle metsämökille..niin onkin parempi.
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko!
Kivaa kun aina kommentoit :) Tulee hyvä fiilis kun tietää että joku käy täällä lukemassa :)
Niin, kelpaa tää Moskova kyllä joukoittain vaikka keille, meidän metriksellä kuulee venäjän lisäksi eniten saksaa, ranksaa, enkkua ja koreaa. Suomea en olekkaan kuullut täällä julkisilla paikoilla muuta kuin omasta suustani ;)
Anonyymi sanoi…
Voi kyllä blogiasi luetaan, Noppuli! Itse ainakin käyn vilkaisemassa tämän tästä, oletko päivittänyt... Elämäsi suuressa Idässä on kiintoisaa seurattavaa. Kiitos kun viitsit/jaksat kertoa siitä!
Tiinamari sanoi…
heij!joo, todellakin tätä luetaan ja on luettu jo kauan, mielenkiintoista ja viihdyttävää, ja kirjoituksesi tuovat paljon ajatuksia mieleen venäjältä ja siellä asumisesta. itse en kuitenkaan ole jaksanut kommentoida, koska sitä ei ole mahdollista tehdä anonyymisti ja olen liian saamaton hankkimaan itselleni jotain anonyymiytta. muovipusseista olisin kyllä kirjoittanut kommentin jo aiemminkin :) noita smarketin ja prisman ym. suomalaisia pusseja myydään ainakin pietarissa useassa paikassa. joskus uusina, joskus hiukan käytettyinä, mutta yhtä kaikki saatavilla niitä on. se on jotenkin koomista maksaa jossain kulmakioskissa smarketin muovikassista (käytetystä) korkeampi hinta kuin suomessa. mutta tietenkin, laatu maksaa..
Noppuli sanoi…
Hei palinzon,
ja kiitos kommentistasi :)
Päivittelemiseni on hieman sekalaista, eikä vielä noudata mitään rytmiä...juttua kyllä löytyy kunhan vain istuisin kirjoittamaan. Joten kiva kun käyt kurkkailemassa epäsäännöllisyydestä huolimatta!

Hei Tiinamari,
kiva kun kommentoit ja kuitenkin kirjauduit. Ymmärrän että on kivaa pitää kiinni anonyymiydestä, minäkin koitan pitää ainakin jollain tavalla. Toivottavasti olen siinä onnistunut..
En ole täällä Moskovassa tavannut noita suomalaisia muovipusseja myynnissä, Pietarissa on kyllä paljon muutakin suomalaista enemmän kuin Moskovassa, läheisyydestä johtuen.
Tai tässä toivorikkaana ajattelen että olisin ekana pääsemässä Moskovan markkinoille ;)
Emmaretta sanoi…
Morjensta Pohjoisen Vaimo! Pakkohan se on nyt jättää puumerkki ja kertoa, että täällä myös yksi lukija! Blogisi antaa upean mahdollisuuden tirkistellä venäläistä arkea. Olen pitkään ollut tympääntynyt suomalaisten nuivaan asenteeseen venäläisiä kohtaan ja välillä tuntuu epätoivoiselta toistella jatkuvasti että ihan tavallisia ihmisiä siellä Venäjälläkin varmasti asuu. Pitäisi pakottaa porukkaa lukemaan tätä blogiasi, niin saisivat ajateltavaa! :)
Noppuli sanoi…
Emmaretta,
kiva kun jätit puumerkin :)
On aina positiivista kuulla että joku koittaa taistella jäyhiä asenteita vastaan...taitaa olla pitkähkö työsarka edessä ;)
Mutta pakotettua blogiyleisöä...hmm...sellainen saattais olla kiukkuista porukkaa :)

Suositut tekstit