Ostoslista

Pohjoisen Vaimo on muutamassa vuodessa alkanut ymmärtää, että asiat jotka toistavat itseään taitavat olla piintyneitä tapoja. Hitaastilämpiävänä Hän on myös hiljattain tajunnut sen että ehkäpä niille voi tehdä jotain. Ostoslistoja voi muuttaa.
Epäselvää toistaiseksi on, kuinka pitkä prosessi on kyseessä, ja miten se käytännössä toteutetaan. Jos tapaukseen liittyisi vain yksi nelihenkinen perhe eräästä Moskovan lähiöstä, juttu voisi olla helppo nakki, mutta sen perheen Aviomiehen selustaa näyttää tukevan ainakin satamiljoonaa muuta. Katsokaapas.

Kauppareissulta mukaan ikäänkuin lipsahtaa jokainen kerta yhtä askarruttavat tuotteet. Nippu kevätsipulia. Samanmoinen nippu tuoretta tilliä. Ja kerta kiellon päälle, tuore puska petruskaa (persiljan mauton sukulainen). Eikä siinä vielä kaikki!
Jokaisen kodin jääkaappiin kuuluu myös olennaisena osana puolen kilon pönikkä smetanaa, sekä tuhti määrä majoneesia. Mutta mihin näitä kaikkia tarvitaan, sitä salaisuutta ei yksikään venäläinen ole vielä kertonut.

Koska Pohjoisen Vaimo ei ole saanut käsiinsä vielä yhtäkään ruokaohjetta joka selittäisi jääkaapin sisällön, on improvisointi ollut ainut oljenkorsi. Siitäkin huolimatta smetana on yleensä ehtinyt pilaantua, majoneesin käyttöaikaa on pidennetty vaaran rajamaille asti, ja petruska nippuja löytyy sieltä täältä kellastuneena. Kaikkien näiden tuotteiden käyttövinkkejä on myös jaettu ulkomaalaisten ystävättärien kanssa ahkerasti, vaikkei se ole tilannetta paljon parantanut. Jopa erittäin kokenut ammattilaiskokki on tunnustanut, ettei oikein enää tiedä mitä tehdä. Joten nyt, lukijakunta, ohjeenne otetaan vastaan!

Kommentit

Sirokko sanoi…
Ööh, joka kerta kun olen tullut kutsutuksi(muutaman kerran vuodessa) venäläisiin pitoihin niin KAIKISSA salaateissa on ollut majoneesia. Niissä missä ei ole ollut, on jotain smetanan tapaista.
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko,
salaateissa tosiaan on yleensä sitä majoneesia...mutta ei sitä aina viitsi sinne laittaa! Tässä taloudessa jopa Mieskään , vaikka onkin alkuasukas, ei laita sitä aina salaatteihin...
Mitä vartenhan majoneesi on alunperin keksitty?
Sirokko sanoi…
Siksi että se vaan on niiiin hyvää! Tykkään siitä venäläisestä salaatista mikä muistuttaa italiansalaattia...mutta totta, ei sitäkään joka päivä sentään viitseisi syödä. Meillä syödään majoneesia paljon kalan ja katkarapujen kanssa, jotkut jopa ranskalaisten (yäks).
Suski sanoi…
Sipulia voi laittaa ruokaan kuin ruokaan, mutta nuo muut multa taitais jäädä käyttämättä. Tilliä laitan kalaruokiin, mutta siinäkin kuivattu tilli on huomattavasti kätevämpää. Ei kellastu kaappiin. =)
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko,
täälläkin uppoaa kyllä lähes kaikki venäläiset salaatit, ne on hyviä! Ei vaan kyllä joka päivä ole kiva syödä niin tuhteja salaatteja.
Majoneesia näköjään menee täälläkin kalan kanssa, ja remonttimiehet lisäsivät sitä myös makarooniin..

suski,
sipuli meneekin kaikkiin ruokiin, on vain hassua käyttää juuri sitä sipulia joka paikkaan...ja tilliä löytyy kuivattuna kaapista kanssa.
Eloveena sanoi…
Hyva ystava, petruskaa ja sipulia voit laittaa mihinka tahansa salaattiin tai kasviskeittoon, leivankin paalle ja myos lihapullien sisalle ihan pieneksi silputtuna. Smetanasta en tieda, mutta tillin lisaisin kalan valiin, perunoiden paalle tai leipataikinaan. Afiyet olsun! :)
Noppuli sanoi…
Hei eloveena,
kiitos myös, mutta nuo kaikki kikat on kyllä jo käytössä :)
Ja varsin useasti...ajattelinkin lähinnä jos jollain olisi jotain radikaalisti erilaista tai uutta ideaa. Vaikka kysely olikin tehty täysin pilke silmäkulmassa ;)

Suositut tekstit