perjantai 24. huhtikuuta 2009

Porkkana perjantaiksi

Ehdottomia Venäläisen keittiön makumaailman suosikkeja tässä perheessä ovat kaikenlaiset marinoidut pikku jutut. Kuten vaikkapa seuraava, josta löytyy netistäkin useanlaisia ohjeversioita. Kyseessä on "Korealaiset porkkanat", vaikkakaan korealaiset naapurit eivät porkkanaa tällätavalla syökään.

7-9 reippaankokoista porkkanaa
4-6 reippaankokoista valkosipulinkynttä
1-3tl chiliä
1tl jauhettua korianteria
1tl jauhettua mustapippuria
suolaa
1/2 dl valkoviini etikkaa
1dl oliiviöljyä

Raasta porkkanat raastimen isoimmalla osalla. (oikeasti näistä pitäisi tulla pitkänomaisia, spagettimaisia, eli jos joillain on siihen tarvittava vempain, anti mennä!). Sekoita joukkoon mausteet, purista valkosipulit, lorauta kunnon mojaus öljyä ja sopiva määrä etikkaa. Maistele välillä. Saatat pitää etikkaisemmasta!
Jätä marinoitumaan jääkaappiin vähintään yhden yön yli.
MMMMmmmmm!

2 kommenttia:

Famu falsetissa kirjoitti...

Taidankin kokeilla heti, kun tuli juuri ostettua porkkanoita.

Noppuli kirjoitti...

Hei Famu falsetissa,
sepäs sattui sopivasti :)
Lopputuloksen pitäis olla muuten aika tulinen, jos ei ole, lisää vaan chiliä! ;)