Miniä metrossa

Päiväkävelyllä tuli ilmi eilen kaikenlaisia totuuksia. Eräs nelivuotias kyseli autonomistajilta outoja autonmerkkejä, ja siinä samalla kertoi että heillä ei ole autoa. "Mama ei osaa ajaa, siksi meillä ei ole". Hyvä että se on nyt muutaman naapurinmiehenkin tiedossa.
Se on jokatapauksessa varsin totta. Autoa ei ole, ei myöskään ajotaitoa kummallakaan vanhemmalla, joten yleiset kulkuneuvot ovat suuressa suosiossa. Kesän tullessa ne ovat vieläkin tärkeämmässä asemassa. Ilman metroa, trollikkaa, bussia, haitaribussia, junaa, raitiovaunua tai marshutkaa tämä lauma ei liiku, ei näe kaupunkiaan, ei tapaa ystäviään, eikä tee hauskoja (ja hikisiä) retkiä tärisevissä, ulisevissa, rämisevissä, pauhaavissa, paukkuvissa, vinkuvissa ja natisevissa, usein niin huonosti ilmastoiduissa kulkuneuvoissa. Samaan aikaan kun tämä perhe kolistelee metrolla perille, istuu toinen vastaavanlainen perhe hienossa ilmastoidussa maasturissaan, ja haaveilee pääsevänsä perille ennen auringonlaskua. Ruuhkassa on rattoisaa!
Vaikka kyllähän siellä metrossakin saa aikansa istua, kun ei ole kyseessä mikään pikkuturun sivukylä. Metrossa paljon matkaavat osaavat varautua kaikenlaisin ajanviettomenetelmin. Lukemista, kännykän räpläämistä, leffojen katselua kaikenlaisilla pikkulaitteilla, netin selaamista, ystävän kanssa supisemista, kanssamatkustajien kyttäämistä. Tällä kyseisellä perheellä on yleensä mukana ajanviettoa sekä vanhemmille että lapsille. Vauva viihtyy toistaiseksi ihan hyvin kun näkee kaikkea uutta. Nelivuotias taas selailee kirjoja, aloittelee matkaeväitä, kiljahtelee tuttujen asemien kohdalla ja ottaa joskus torkut. Isä lukee lehtiä tai kirjoja, ja äiti, mitäs se tekee? Lukee lehtiä, viihdyttää lapsosia, torkkuu tyytyväisenä tai tiedättekö mitä. Neuloo.
Metrossa voi siis tehdä lähes kaikkea, mutta ei siellä kukaan neulo, paitsi tuo ulkomaalainen miniä. Se taas saa anopin pyörittelemään silmiään. Ihan selvästikään tuo ulkomaanelävä ei ole oikein ajassa mukana. Voi mikä...häpeä!

Kommentit

Langanpiilottaja sanoi…
No voi, on niillä siellä vielä oppimista ;) Minä taas kadehdin niitä, jotka voi tehdä (työ)matkansa julkisilla ja neuloa. Vaan täällä Suomen syrjäkylillä on pakko olla oma auto (ajoi sitä sitten hyvin tai huonommin)...
Mites sieltä löytyy muuten lankoja ja muita härpäkkeitä?
Sirokko sanoi…
Ei sitten kovin paljon ole ruuhkaa nmetrossa jos mahtuu kutimetkin liikkumaan, vai osaatko sinä sen 'puikot kainaloissa' -tyylin.
Noppuli sanoi…
Hei langanpiilottaja!
Kiitos kommentista :)

Saattaa olla että täällä jää opit oppimatta, neulominen ei ole mikään trendi, vaan vanhojen mummojen harrastus, ei siis sovi nuorille naisille... ;)

Lankoja löytyy hyvin, aika paljon tosin kaikkea tekokuitua koitetaan kaupata. Mohair ja angora on suosittuja mummojen keskuudessa, ja laatulankana kaupitellaan esim novitaa. Muutaman ihanan ihanan venäläisen villalangan olen löytänyt, vaikka lankatuotanto täällä ei selvästikkään ole mikään must juttu.
Bambupuikkoja muuten saa tosi halvalla, niitä menee tuliaiseksi aina Suomeen!

Sirokko,
me yleensä vältetään metroa ruuhka-aikaan jos mennään koko poppoolla jonnekkin, ja se on varsin helppoa. Siis suunnitella tulot ja menot niin ettei tartte tehdä kollektiivista ihmishampurilaista.

Osaan kyllä puikot kainalossa tyylinkin, mutta yleensä sitä ei tartte käyttöönottaa :)
Anonyymi sanoi…
Hih. Nyt pitää kertoa sinulle Koko Totuus. Sain sen selville joskus keväällä juurikin kun yritin marshrutkassa neuloa villasukkaa.
Matkan aikana neulominen on kuule vaarallista! Ei "voi tökätä toista vahingossa puikolla silmään"-vaarallista (mikä on siinä tilanteessa kyllä hyvinkin mahdollista), vaan "Saatana tulee ja ottaa"-vaarallista. Vähän niinkuin käden ojentaminen kynnyksen yli, pyykin riipustaminen raskaana olleessaan ja veitsen antaminen lahjaksi. Kai sä noistä tiesit?
Nyt ennenkuin otan puikot ja langat esiin, kysyn kohteliaasti, onko paikalla ketään jonka mielestä neulomalla voi viedä koko bussin turmioon. Kukaan ei vastaa ja sitten voi neuloa rauhassa :D
Noppuli sanoi…
Hei boyncycow,

Ei, en ole koskaan kuullut että se olisi tuolla tavalla vaarallista...ei ole kukaan mulle kertonut! JOten aion jatkaa siihen asti- ja kyllä vielä sen jälkeenkin, jos joku mummo mulle noin loikauttaa.

Ja antamasi esimerkit...hmmm. Käden ojentaminen kynnyksen yli kuulostaa kyllä sellaiselta perinteiseltä "Saatana tulee ja ottaa" teolta, mutta noista muista en tiennyt. Ei kukaan mua keskeyttänyt koskaan pyykkejä ripustelemasta raskaana ollessa, tai tarjonnut apua! Ja saimme muuten puukon häälahjaksi, pitäisikö alkaa ajattelemaan lahjan tarkoitusta uudelleen... ;)

Suositut tekstit