Päivä sirkuksessa

Sirkukseen pitää lähteä asenteella. Ja hyvillä eväillä. Tietenkin Pohjoisen Vaimolla oli kumpaakin, reilusti. Kaksi litraa vettä, puoli litraa mehua. Lohipiirakoita, rahkatorttuja, pähkinöitä. Vaippoja,puklurättejä, lukemista, kirjoittamista. Kieroa huumorintajua. Paljon deodoranttia. Sanavalmiutta. Ja kaikkein lunkeinta reaggae joustoa polvissa.

Ja siellä sitä sitten oltiin. Pöllähdettiin ovesta sisään ja sukellettiin kiljuvien kakaroiden, karvaisten naisten, naurun ja marmatuksen sekaan. Luovittiin tirehtöörin luota toisen luo, katsottiin kaottisia jonotusvuoro-minäminäminä-esityksiä. Sydämien särkymisiä paikkavoron iskiessä, naisten räiskymistä ja hormoonihuuruista melankoliaa.

Pohjoisen Vaimo pesueensa kera otti sirkuksen etappi kerrallaan. Lohipiirakkaa paloi siinä missä kaloreita, ja hiki tippui noroina lattialle.

Oletteko koskaan koittaneet jonottaa päivää lääkärille venäläisten vastasynnyttäneiden naisten kanssa vauva kainalossa? Kannattaa. Se on eksottiikkaa ja kulttuuria. Siinä on oikeaa, tirskuvaa ja natisevaa tunnetta.

Kuuden-seitsemän tunnin ja neljän eri lääkärin jälkeen pesueen pienin on nyt rokotettu. On saanut lähetteen röntgeniin sekä ultraääneen, eli on selviytynyt kuten pitääkin kerran kuukaudessa tapahtuvasta "mikä sairaus lapsellenne tänään arvotaan"- päivästä. Hänen äitinsä taasen on poistunut yhdestä rakennuksesta haikeana, hämmentyneenä, pieni itku sydämessä. Ihan niinkuin aina pienenä tyttönä sirkuksesta.

Kommentit

Nina sanoi…
Voi hyvänen aika mitä touhua!
Järkkyä!

Toivottavasti ei löydy mitään vakavaa... Nuo aina pelottaa :-( Tsemppiä!
Noppuli sanoi…
Hei Nina,
kyseessä oli siis tavallinen paikallinen neuvola käynti. Se voi olla ihan hauskaakin, ainakin ensimmäiset 4 tuntia ;)

En usko että mitään vakavaa löytyy. Kumpaankaan tutkimukseen kun en aio lähteä, ultraan enkä röntgeniin, sillä olen jo aiemmin saanut toisen mielipiteen toiselta lääkäriltä asiasta. Ja ihan näin ilman toista mielipidettäkin, ultraus "nilkkojen jäykkyyden" takia, kuulostaa kyllä mitä suurimmalta hölynpölyltä. Kyllä ne siitä vetreytyy ajallaan, kun kaveri pääsee kävelemään!

Ei se silti yleensä aina loppuunasti ole hauskaakaan. PIdän mustasta huumorista, mutta silti...
Emmi sanoi…
Hei!
Mikä piristys blogisi onkaan! Ja on aina niin mielenkiintoista lukea kokemuksista muissa maissa. Meillä Ruotsissa menee hieman erilailla nuo neuvolakäynnit - max 15 min ja ulos... ;)
Noppuli sanoi…
Hei Emmi!
Kiitos kehuista :) Kiva jos voin piristää jotakuta!
Suomessakin neuvolakäynnit on tosiaan sellanen 15min ja ulos. Täällä kun ei saa aikoja, vaan kaikille vauvoille neuvola on yleensä keskiviikkona, ilman aikoja tai jonotusnumeroita, joten siinä saattaa vierähtää reippaasti koko päivä... Etenkin, kun pitää käydä läpi monet erikoislääkärit, yhdellä lääkärillä ei ole valtuutta katsoa esim silmiä, lonkkia ja painoa, vaan kaikkiin niihin tarvitsee erikois osaajan! :)

Kävin kuikkaamassa nopeasti, ja sinullakin on siellä ilmeisesti vauva-aika menossa? Kaikkea hyvää! Nauti!
Suski sanoi…
Mä olen ollut vain eläinlääkärin odotushuoneessa ja siellä oli paljon rauhallisempaa. =) Kukaan ei etuillut ja "Кто последный?" oli ahkerassa käytössä.

Onneksi sulla on suomalaista maalaisjärkeä ja huumoria mukana tuossa eksoottisessa touhussa. =) Mulla tätä eksotiikkaa on jäljellä enää 24 päivää...
Noppuli sanoi…
Hei Suski,
oli täälläkin käytössä sama kysymys kokoajan, mutta kuka sitten se viimeinen onkaan, ja kuka aina livahtaa välistä jonon edelle...se ei aina ole niin yksinkertaista!!! :)

Oi, sullahan alkaa käydä päivät vähiin! Onkos jo haikea mieli? Mulle olis hirvittävää tietää että muutettas kuukauden päästä takas Suomeen...
Suski sanoi…
Mitä enempi porukkaa niin sitä helpompi on pujahtaa johonkin väliin. Mummot on tässä yleensä parhaimpia. Tosin niitä nyt ei varmaan neuvolassa ollut. =) Postissa niitä ainakin on usein...

Kyllä on haikea mieli, kun kotiinlähtö lähenee. Täällä on ollut niin mahtavaa! Mä oon täysin ihastunut tähän venäläiseen elämänmenoon ja varsinkin näihin ihmisiin täällä. Joskus toki ottaa päähän, kun joku asia ei heti onnistukaan, mutta kaikki on ennemmin tai myöhemmin selvinnyt. Elämä täällä ei ainakaan käy tylsäksi. =D
Noppuli sanoi…
Suski,
hienoa että olet nauttinut! Olen täysin samaa mieltä kanssasi kaikista noista plussapuolista. Ihmiset on mahtavia, ja asiat tuppaa järjestymään aina jollain lailla... Ei ehkä samassa tahdissa kuin Suomessa, mutta mitäs se haittaa :)

Ei, elämä ei ole täällä tylsää1 :))

Suositut tekstit