Terveellistä elämää

Pohjoisen Vaimo todisti hiekkalaatikon vierellä taas mitä mielenkiintoisinta keskustelua. Mies hoputteli poikasta lähtemään, ettei markkinat ehdi mennä kiinni. Viereinen, aika nuoren ja vetreän oloinen baabusha uteli, mitä perhe aikoo markkinoilta ostaa. "Vihanneksia ja hedelmiä", vastaa Mies.

"Herranjestas! Mitä kaikkea vaarallista niissäkin kuulkaa on! Nykyään kun on niin paljon kaikkia allergioita ja sydänsairauksiakin, oletteko ajatelleet mistä nekin tulevat? Nitraatteja varmasti vihannekset ihan pullollaan! Ja maksasairaudet ovat täällä niin kovin yleisiä, oletteko pistäneet merkille?!"

Mies kuuntelee baabushkan purkausta hiukan hämmästyneenä, ja sanoo ettei hänellä ole mitään vikaa sydämessä, taikka allergian allergiaa. "No hyvä teille, olette onnekkaita! Mutta ajatelkaapas, kaikki se kolesterolikin mistä kokoajan puhutaan, mistä sekin tulee!" Niittaa mummo vielä viimeisenkin vihannesten vastaisen argumenttinsa.
Mies saa poikasen viimein suostuvaiseksi lähtöön, ja Pohjoisen Vaimon perhe starttaa taivaltamaan kohti kolesterolin ja maksasairauksien luvattua maata. Vihannestoria.

Kommentit

piparminttu sanoi…
Vai vihanneksista ne nitraatit tulevatkin, pitääpä varoa vastaisuudessa ;)
Nina sanoi…
Hmmm. Mitähän sitä pitäisi ruveta syömään... Kauankohan eläisi kotipizzalla?
Noppuli sanoi…
Hei piparminttu!
Kyllähän vihanneksissa voi olla suuriakin nitraattipitoisuuksia, mutta Venäjän ollessa lannoitus ja torjunta-aine käyttötilastoissa Euroopan häntäpäässä, en olisi huolissani niinkään paljon.
Vaikka olisikin ihana syödä vain luomua!!

Hei Nina,
niin, jos vihannekset ja hedelmät rajaa pois ruokavaliosta (olikohan ne tällä mummolla pois kokonaan :), mitähän sitä sitten söisi...Lihaa kun on aika tylsää syödä suuria määriä.
Ja huom, kotipizzassa voi olla esim tomaattia, sitä ei nyt hyväksytä! ;)
piparminttu sanoi…
siis apua! mä olen kuvitellut, että nitraatteja on vain makkaroissa.. aina oppii uutta.
Noppuli sanoi…
Niin,
nitraattia löytyy valitettavasti myös vihanneksista. Niistähän löytyy aina kaikenlaisia torjunta-ainejäämiä. Silti en jättäisi niitä syömättä epäterveellisyyden pelossa!

Suositut tekstit