Ummikko hädässä

"Venäläisillä on niin käytännönläheisiä tapoja", kertoi eräs korealaisexpatti taannoin. Rouva oli vastikään muuttanut kaupunkiin miehensä kanssa, ja he kumpikin olivat täysin ihmeissään uudesta kulttuurista ja sen kiemuroista. Koti-ikävää tuskin helpotti pariskunnan kielitaidottomuus.

"Kävimme tässä eräänä päivänä Ashanissa ja ylistin miehelleni miten hieno idea onkaan nuo pienet vessat autoon, kun minullakin tulee aina matkalla vessahätä. Olinkin miettinyt aiemmin miten kaupunkilaiset jaksavat istua tunnista toiseen ruuhkissa! Sanoin että meille pitää ostaa samanlainen"
Tässä tarinan vaiheessa Pohjoisen Vaimolla alkaa jo kulmakarvat nykiä tuumivasti. "Ai mitkä ihmeen pienet vessat autoissa?" "Ne pienet vessat mitä koko kauppa oli täynnä ja niitä näytetään mainostettavan jokapuolella. Todella kätevää!" Ylistää korealaisrouva. Pohjoisen Vaimo ei taas oikein saa jutusta millään kiinni, mutta näkee jo mielessään ladojen ja maastureiden takaluukkujen avautuvan ja rouvien kiipeävän korkkareineen helpottamaan hätäänsä. Sitten raksuttaa. "Aaa...ne! Kuule, ne vessat ei ole autoihin, vaan datsoille mainostettuja pieneenkin tilaan mahtuvia kompostoivia vessoja! Kovassa suosiossa juuri nyt, appivanhempanikin hankkivat juuri sellaisen."
Korealaisrouvalla menee ihan selvästi hetki uudelleenkoodata tieto. Hän pyörittelee hieman silmiään ja huokaisee vielä, kuinka kätevä se olisi ollutkaan. Ruuhkasta kun on vaikea päästä nopeaa vessaan.

Kommentit

ebrufin sanoi…
Sellainen pieni veski anopillakin on teltassaan kun on "kesaleirillaan"- ei tarvitse pimeassa lahtea teltasta ulos hortoilemaan...
Sirokko sanoi…
Hih, minä mieliisti laittaisin sen automme takatilaan, kas kun ei ole tullut mieleenkään...
Täällä ei ole vessoja huoltoasemilla eikä pusikoitakaan pahemmin tienvierillä, olisipa näppärä, ei valitettavasti ole täällä myynnissä.
Noppuli sanoi…
hei ebrufin!

Joo, ne vessat on varmasti käteviä vaikka minne, ei ainoastaan datsoille. Hyvänkokoisia ja hajuttomia :)

Sirokko,
harmi ettei sieltä löydy! Auton takatilassa se olisi varmastikin kätevä, jos suunnittelee muuta kuin kaupunkimatkailua. Ruuhkien varalle se on hieman mielenkiintoinen ratkaisu.. ;)

Suositut tekstit