Matkailijan Moskova

Noniin...datsalla ei suinkaan mennyt näin kauan (kuka siellä kauaa jaksaakaan?), vaan kaikkein pienin on valvottanut. Kaikki ei hyvin pakollinen ja tarpeellinen karsiintuu silloin, kun nukkuu pari tuntia per yö.
Mutta nyt. Olkeepa hyvät.

Matkailla voi monella tavalla. Mutta jos Venäjästä haluaa irti paljon sitä omintaan, kannattaa Moskovaan tulla junalla. Lentäminen on suuremman hinnan lisäksi paljon kulttuurillisesti steriilimpää. Ja siitä PV ei tykkää. Siis siitä steriiliydestä. Joten poiketkaa tutulle VR:lle.
Jos ajattelee että säästöä on se pienikin säästö, niin junan sarjalippuja yksittäisinä voi ostaa Balt Tourista Helsingistä.

Viisumin voi tehdä tietenkin suurlähetystössä, mutta harvallapa on oma viisumikutsu. Siksipä voi kääntyä esim. Lähialuematkojen puoleen Helsingissä.
Tai vaikka Aikamatkojen puoleen Tampereella.

Majoittumisesta täällä ei ole kokemusta kuin kotona. Mutta hotelleja löytyy tietenkin joka lähtöön. Kuten vaikka se jokapaikan Radisson.
Tai jos käy kaikenlaiset muunlaisetkin.

Ja sitten itse asiaan. Moskova on iso, ja jos ei ole tulossa kovin monen päivän matkalle, kannattaa olla ahnehtimatta. Seurueesta riippuen yksi kohde per päivä on varmaan ihan tarpeeksi. Liikkua voi tietenkin taksilla, vuokra-autolla tai limusiinilla, mutta PV suosittelee metroa. Se on nopea, halpa ja aromikas! ;)
Tässä virallinen sivu englanniksi.
Ja tässä pelkkä kartta.
Ja kyllä! Metrossa voi mennä ihan helposti lasten kanssa, jos vain haluaa! Hissejä tai ratasliuskoja tosin ei ole oikein missään, joten pienen pienille kantoliina tai reppu on hyvä idea!

PV ei ole koskaan käynyt virallisilla turistikierroksilla katselemassa kaupunkia, mutta sellaisiakin toki löytyy, kuten vaikkapa bussilla.
Yksi turistijuttu olisi kiva tehdä, koska PV rakastaa vettä! Jokiretket.

Lasten kanssa Moskovassa voi seikkailla tyypillisten nähtävyyksien lisäksi esim. huvipuistossa.
Käydä Vedenhassa- jossa on kaikkea mahdollista ja paljon sekä lapsille että aikuisille. Venäjäpoppia kuunnellen, mahtailevaa neuvostoarkkitehtuuria, poppareita ja pomppulinnoja! Mitä vain haluat!
Tai käydä eläinpuistossa.
Ulkoilma vesipuistoja ei ole!

Shoppailua on moneen lähtöön. Moskovan kuuluisimpaan ostoskeskukseen voi poiketa samalla kun käy Punaisella Torilla. GUM.
Toinen hintava ostoskeskus helposti löydettävissä on Tsum.
Mutta jos ei yleensäkkään tuhlaa tuhansia yhteen paitaan, voi visiteerata Megassa, josta löytyy ostamista varmaan kaikille.


Ja nyt PV tarvitsee taas unta.
Jatkoa luvassa!

Kommentit

piparminttu sanoi…
kiitos! tämä postaus menee kirjanmerkkeihin muistiin. ehkä joskus..
Noppuli sanoi…
Hei piparminttu,
oleppas hyvä!
Eiköhän Moskova ole olemassa vielä viiden tai kymmenenkin vuoden päästä, että ei kiirettä ;)

Suositut tekstit