Matkaillaan lisää

Edellistä väsynyttä postausta voisi tarkentaa.
Mega on siis juuri se paikallisten ostoskeskus. Sieltä löytyy myös mm. Ikea ja Ashan ja hiiiirveä määrä kaikenlaisia muita kauppoja. Paikalliset tekevät ostoksia myös mm. lähes jokaisen metroaseman läheisyydestä löytyvistä pienemmistä ostoskeskuksista. Kaikenlaiset ympäri kaupunkia ripotellut torit ja pienet myyntikojut toimivat myös hyvin esim.vaateostoksien tekoon.

Ja sitten jatketaan.
Moskovassa Pitää Nähdä tietenkin Punainen Tori. Kun sinne löytää tiensä, näkeekin monta nähtävyyttä yhtä aikaa. Torilla on Lenin sedän mausoleumi, jos haluaa kurkata jo hieman homehtuvaa vanhaa ihmisruumista. Sieltää löytyy myös Pyhän Vasillin Katedraali, jonka kaikki varmaan tietää Moskovassa olevan, jos muuta ei muistu mieleen.

Monien itsestäänselvyyksien lisäksi PV haluaisi suositella muutamaa kohdetta. Ne vain sattuvat olemaan hänen suosikkejaan, ja jos joku muu paikka teistä onkin hienompi, niin sillehän ei voi mitään. Eri mieltä saa olla.

Edellisessä postauksessa jo mainittu Vedenha on yksi suositeltava. Yksi varsin vaikuttava pytinki on taasen MGU. Samalla kun käy ihailemassa yliopistoa, voi käväistä näköalapaikalla josta näkee yli Moskovan. (linkissä oleva kuva on kyllä surkea...ei löytynyt parempaa!).
Päiväkävelyllä keskustassa kannattaa tsekata myös entinen KGB saadakseen tiettyä tunnelmaa. Ja kyllä Kremlin museossa kannattaa käydä.

PV ei ole patsaiden ystävä, joten skipataan ne. Siirrytään taiteeseen. Tretyakovskayan galleria on ihastuttava ja suuri. Kannattaa ottaa eväät mukaan ;). (ei niitä kyllä varmaankaan saa siellä syödä). Pushkinin museota ei voi suositella, sillä maailman kuuluisimpia maalauksia voi mennä katsomaan ihan aitoinakin, tosi ihan eri kaupunkeihin. Vähän vähemmän tunnetuista museoista suosittelut menee Roerich museolle, sillä katsokaapa vaikka tätä tai tätä tai tätä!

Siinäpä muutamia vinkkejä. Moskovasta löytyy tietenkin paljon infoa netistä ja kaikenlaisista turistikirjasista, joten lisätietoa saa, tämän ei ollut tarkoitus olla mitenkään hurjan kattava. Ruokapuolesta PV ei voi suositella erityisesti ravintoloita, koska ei niissä paljon käy. Pikaruuan suhteen ostosreissulla voi hyvinkin syödä blinejä Teremokissa. Turret olivat kyllä tyytyväisiä georgialaiseen ruokaan, jos tätä pistäyvät lukemassa, voitte kertoa ravintolan nimen ja sijainnin ehkä?

Ainiin! Ja kaupungista jos lähtee päivämatkan merkeissä jonnekin suuntaan, on mielenkiintoista varmasti visiteerata esim.Sergiyev Posadilla.

Ja huom. Moskova on yhtä turvallinen tai vaarallinen kuin mikä muu tahansa reilun 10milj. asukkaan suurkaupunki maailmassa. Humalassa ympäriinsä toilailu on erittäin riskialtista, ja yöaikaan varmastí kannattaa välttää tietynlaisia alueita. Suuria rahasummia ei kannata esitellä kovin näkyvästi ja järki muutenkin kannattaa pitää päässä. Liikenteessä kannattaa olla tarkkana, suojateitä ylittäessä vihreällä, ei ole aina taattua että autoilijat kiltisti odottavat.

Kommentit

Elina sanoi…
Kiitos PV:lle vinkeistä, matkakuume sen kun nousee. :)

Tippien joukossa oli jokunen minulle uusi juttu, kuten VDNH puisto, ja ainakin yksi, jonka oli unohtanut eli näköalapaikka MGU:n vieressä. Siis sinne, samoin kuin jokilaivakierrokselle, jollaiselle en syysilmoilla vaivautunut. Museot ja galleriat ohitan suosiolla 5-vuotiaan kanssa, paitsi Kristus Vapahtajan katedraaliin ajattelin perheen raahata, koska se oli minusta 1998 niin upea ja vaikuttava, että sinne on päästävä jälleen.

Shoppailumahdollisuudet ovat Moskovassa selvästi exponentiaalisti lisääntyneet 10 vuodessa, ja haluaisin kyllä käväistä toteamassa muutoksen jossakin Megassa, mutta minulle Moskovan shoppailumuistot liittyvät niille toreille. Jos vielä viitsisit jonkun kivan toriostospaikan osoitteen vinkata, niin iloni olisi ylimmillään. Jostain syystä kun en ole kirjannut torien paikkoja mihinkään, vaan silloin tieto niistä levisi suullisesti mm. opettajilta meille. Muistan, että meillä oli 2-3 suosikkipaikkaa, joilla yhdellä myytiin pääasiassa levyjä, toisessa hedelmiä ja kaikenlaista elektroniikkaa ja sähkötarviketta, ja yhdellä vaatteita. Ah noita aikoja! :)
Noppuli sanoi…
Hei Elina,
voin vinkkailla lisää kunhan tuo Mies heräilee ;)
Tähän yhtäkkiä tuli mieleeni metro Konkovon vieressä oleva sisämarkkina tori, jonka kahdessa osassa myydään mm.vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja ja yhdessä osassa ruokaa. Siellä on paaaaaljon katseltavaa. Tosin vaatteiden hinnat ei Moskovassa ole halpoja! Suomesta saa paljon halvemmalla.

Ainakin pari vuotta sitten oli olemassa vielä myös yksi suuri ostoskeskus joka oli täynnä ainoastaan piraatteja- siis musiikkia ja leffoja. Se oli mielenkiintoinen kohde ainakin siinä mielessä että tajusi kuinka valtava bisnes se on...ja kuinka vaikea sitä on varmasti kitkeä pois.

Me muuten käytiin viime viikonloppuna ihan meille uudessa museokohteessa, mikä saattaa myös kiinnostaa lapsia. Meidän 4v kyllä viihtyi. Kyseessä on Kosmonautti museo, joka löyty ihan siitä Vedenhan kyljestä. En löytänyt nyt yhtäkkiä nettisivua. Laitan senkin varmaan vielä myöhemmin!
ToinenTäti sanoi…
No niin, nyt on tietoa, siis siitä georgialaisesta ravintolasta: Mama Nina ja sijaitsee Sechnovkiy pereulokilla (lähin metusalem-asema siis varmaan se Park Kultury)! Siellä oli namia.

Ja kommenttina aikaisempiin sinappeihin ja shampanskojeen, että shampaskojet jäivät isälle ja puoliskolle, joten mausta tai vaikutuksesta en osaa sanoa, mutta sinappia nautimme halualla - monikansallisesti saksalaisen bratwurstin ja suomalaisen käivärän päällä:)
Noppuli sanoi…
Hei Tätyliini!

Kiva kun tulit kertomaan sen ravintelin nimen! Mekin voitas joskus päätyä sellaseen...mennä ihan ajalla ulos syömään, eksoottinen ajatus ;)

Kiva että tuli sinappikin syötyä, niin ol tarkotuskin :)

Elina,

mies tietty on herännyt ja nukahtanut tässä välissä jo useampaan otteeseen...Voisin siis vihdoin vinkata lisää.

Metro Yasenevon vieressä on (ainakin viikonloppu päivinä) ulkotori jossa on kaikenlaista myytävänä, vaatetta ja vihannesta mm. Siitä vielä viimeiselle pysäkille niin pääsee "äijien torille", eli Novoyasenskavaan, ja sen lähettyvillä on tori josta saa kaikenlaiset pultit ja mutterit, lamput, hyllyt, tapetit...ja on siellä kaikkea muutakin kotiin liittyvää.

Ja metroasema "Filin" lähettyviltä pitäisi löytyä se valtava piraatti tavaratalo. En kyllä mene vannomaan onko se auki vai ei...mies sanoi että on.

Metro "Sevastopolskayan" lähellä on taas yksi Moskovan ostoskeskus suosikeistani. Täysin absurdi ja kahelin oloinen paikka, kaksi entistä hotellia joiden jokainen kerros ja jokainen huone on täynnä mitä mielikuvituksellisimpia pieniä putiikkeja. Jos tarvitset tekotukkaa, naamiasasuja tai intialaisia mausteita (ja kaikkea siltä väliltä), se on juuri oikea paikka! Erikoista on myös että sinne pitää ostaa muutaman ruplan pääsylippu että pääsee sisään...eksoottinen kokemus kerrassaan!!

Suositut tekstit