Kotomaahan

Nyt voi jo lähes huokaista helpotuksesta, sillä kaikki paperit valmistui ajoissa, ja pakattukin on jo- ainakin melkein! Pohjoisen Vaimo on saattanut itsensä reissua edeltävään vapisevaan väsymystilaan ja toivoo junailu seuraksi lapsirakkaita ihmisiä, jotka eivät käyttäisi alkoholia taikk ramppaisi alvariinsa tupakilla yön aikana. Aina ei voi onnistaa, mutta sentään joskus. Sillä iltaa kohden!

Ja toden totta, kun on vuoden putkeen pois Suomesta, tuntuu että sinne on ihan mukava mennä käymään. PV ei ole koskaan kuulunut superisänmallisten joukkoon, kyyneleet eivät ole koskaan vierähtäneet kotimaan kaipuun takia. Ei salmiakin tai ruisleivänkään. MUTTA PV riemuitsee hiljaa, sillä Rautatientorille saavuttaessa ja sen jälkeen pariin viikkoon, on IHAN SAMA:

-mätsääkö kävelykengät käsilaukun kanssa
-onko tehty manikyyria tai pedikyyria ja milloin
-onko päällä olohousut ja tuulitakki vai minihame
-kuinka hillitysti ja arvokkaasti kävelee, tai pomppiiko tasajalkaa eteenpäin
-onko kokoajan itsetietoinen asennoistaan ja olemuksestaa ja siitä kuika viehättävä on, vai onko ollenkaan
-unohtaako kaikki korut korviksia myöten laittamatta ja heittää hiukset vaan ponnarille
-jos kävelee retkeilysandaaleilla villasukkien kera ympäri kaupunkia

Kaiken näiden lisäksi, on mukavaa, sillä kaikkein ruuhkaisimmassakaan paikassa, ei koskaan ole paljon ihmisiä eikä ruuhkaa. Ihan missä tahansa on hiljaista ja rauhallista ja luontoa. Ketään ei kiinnosta sinä eikä elämäsi, ja kukaan ulkopuolinen ei kommentoi lapsiasi tai sinua. Voi tuudittautua hiljaiseen mykkyyteen ja olla öllöttää.

Tosin pari viikkoa kaikkea sitä varmaankin riittää ihan hyvin.

Kommentit

Nina sanoi…
Nainhan se on, niin hyvassa kuin pahassakin :-)

Toivottavasti saat hyvaa junaseuraa!
Anne sanoi…
Kuulostaa tutulta. Nautin itsekin suomalaisten "junttimaisuudesta", tosin se on kyllä osittain klise. Ihmiset (vieraatkin)ovat nykyisin yllättävän puheliaita ja ystävällisiä.
Noppuli sanoi…
Hei Nina,
junaseura oli mainiota- kaikki paikat oli myyty, mutta meidän matkaseura ilmeisesti myöhästyi!!
Se oli kiva :) (ainakin meille)

Hei Anne,
en tarkoittanut välttämättä junttimaisuutta, mielestäni se on enemmänkin välinpitämättömyytta, enkä pidä sitä pahana. Se on kivaa ja rentouttavaa Moskovan jälkeen!!
Ja onhan ihmiset ystävällisiä. Kuitenkin sellaista "koko kylän" meininkiä en ole Suomessa tavannut, jossa kaikki pitävät huolta kaikkien lapsista. Se on Venäjällä taas varsin yleistä.
ToinenTäti sanoi…
Sandaalit sukkien kera kunniaan:)
Noppuli sanoi…
Heips Toinen Täti,
en kokeillut sandaaleita sukkien kera, mutta ihan lyömätön yhdistelmä- tuulihiusut, farkkkutakki ja kävelykengät tuli testattua! Se oli kivaa!!1

Suositut tekstit