Hyvä ja onnellinen

Vaikka Suomen matka olikin varsin lyhyt, ja Suomessa ON mukava käydä silloin tällöin, niin silti voi huokaista- kuinka mukava onkaan olla takaisin! Etenkin kun Moskovassa lähipiiriin ei kuulu ihmisiä jotka (ainakaan avoimesti) kyseenalaistaisivat ja epäilisivät Pohjoisen Vaimon omia mielipiteitä omasta elämästä jatkuvasti. Täytyy myöntää että On Rasittavaa ettei suomalaisille voi kertoa positiivisia asioita Venäjältä- esimerkiksi ihan arkisia henkilökohtaisia juttuja. Muutamaankin otteseen PV keskeytettiin kesken mukavan tarinan ja päälle alettiin kertomaan "niin ehkä MUTTA kyllä Venäjällä yleensä on ihan toisin..." niin ettei tarinaa saanut koskaan kerrottua loppuun. Kun vastakaiku on mitä on, niin halu jakaa arkipäivänsä sattumuksia alkaa rapista varsin pian.

Venäläiset ovat itse suurimpia oman maansa kritisoijia, mutta onneksi täällä saa olla myös onnellinen ja tyytyväinen, eikä kukaan väitä vastaan. Kukaan ei tule kitisemään että etkö sinä nyt olisi paljon tyytyväisempi järven rannalla omakotitalossa, että tällälailla sinulla on varmasti huono elämä.

No entäs jos ei ole. Entäs jos onkin ihan hyvä ja onnellinen?

Kommentit

Sirokko sanoi…
Jep, olen jo aika päiviä sitten lakannut kertomasta muuta kuin yleispätevää tai vaihtoehtoisesti 'vitsejä' meikämaailmasta, tiettyjä asioita ei ennakkolulojen takia voi ymmärtää kuin toinen samantapaisessa maassa asunut.
S. sanoi…
Hei! Vastavierailulla. :-)
Sama juttu taalla. Parempi on usein pitaa suu kiinni ja ymparipyoreasti puhua asioista. Mutta rasittavaa sekin on. Ja minakin aina huokaisen helpotuksesta kun tulen tanne takaisin suomenvierailulta (en kylla kaykaan siella usein)
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko,

minunkin pitäis varmaan käyttää samaa tekniikkaa ja karsia jutteluita, mutta en vaan vieläkään voi uskoa että vastaukset ja reaktiot on aina samanlaisia...
Ehkä joskus 10v päästä uskonkin.

Hei S.
Kiva kun vastavierailet :) Minä käyn useinkin lueskelemassa blogiasi, mutta olen aika huono kommentoimaan, yleensä siksi että ajattelen "no sitten ensi kerralla", ja sitten on tullutkin jo uusi posti...

Huomasin että kerron jo joistain asioista varsin ympäripyöreästi, mutta en varmaan tarpeeksi :)
Ymmärrän kyllä ulkosuomalaisia jotka eivät enää paljon Suomessa vieraile. Minä tarvitsen silti vielä annokseni, ainakin kerran vuodessa!
anumorchy sanoi…
Minulla ei onneksi ole juurikaan tuollaisia tuttuja Suomessa onneksi. Tunnen kuitenkin tyypin. Vaikea ymmartaa asennetta. Minusta on ihanaa kuulla ihmisten kokemuksia muissa maissa asumisesta, enka todellakaan ala tunkea omia "tietojani" heidan juttunsa joukkoon. Toki voin heilta tarkistaa, josko joku asia on totta vai legendaa, ja mielellani otan korjauksen vastaan.
Noppuli sanoi…
Hei anumorchy,

kiitos kommentista! Sinulla on sitten ehkä avarakatseisempi tuttavapiiri Suomessa kuin minulla, hyvä niin! Ei minullakaan toki kaikki ole vastaavanlaisia...

Minäkin olen aina rakastanut kuunnelle tarinoita toisista maista!
Eloveena sanoi…
indeed, tuohon voisin venajan kohtaan laittaa tilalle turkin ja pitaisi taysin sekin paikkansa. kas kun suomalainen yleistieto kasittaa myos sen, millaista SINUN arkesi ulkomailla on! kylla maija meikalainen tietaa! pisa-tutkimus, suomi kunniaan! ;)

syy siihen, miksi israelissa asuva ei saa osakseen yhta paljon besserwissermaisyytta suomessa kuin venajalla asuva on se, etta venajaa kohtaan on suuremmat ennakkoluulot ja etta typera juoppokin hannuntorin kulmalla tietaa missa se on. israel on viela sinallaan tuntemattomampi kasite. turkki lienee sopivasti siina valissa.
Noppuli sanoi…
Hei Eloveena,

niinpä taitaa mennä, ei tartte kuin maan nimen vaihtaa...! Ja kukapas ei minun arkeani tuntisi paremmin kuin joku muu kuin minä ;)

Taidat olla oikeassa Israelin suhteen. Sen lisäksi uskoisin että kristillisyydellä on kanssa jotain tekemistä tässä. Tiedän useita suomalaisia kristittyjä jotka käyvät mielellään tutustumassa Israeliin ja se on ok ja normaali matkakohde juuri historiansa takia.
belacqua sanoi…
On helpottavaa tietää, että muillakin on tälläisiä haasteita. Tylsiä tai hankalia juttuja ei viitsi kertoa, kun vastaus on vain "mitäs me sanottiin" ja "itsehän sinä halusit" -tyyppisiä. Positiivisia taas ei oikein kuunnella tai uskota. Ajatellaan, että pakkohan sen on hehkuttaa hyviä asioita, kun on itse sinne änkeytynyt.
S. sanoi…
Suomessa valitettavasti on varsinkin vanhempien ihmisten keskuudessa vielakin joillain kasitys etta vain Suomesssa asiat ovat hyvin ja etta on 'lottovoitto kun on syntynyt Suomeen ja asuu Suomessa'. Sita isanmaallisuutta hehkutettiin paljon varsinkin 70-luvulla ja joillekin on se kasitys jaanyt pysyvaksi.
Se etta muuallakin olisi hyva asua tuntuu joillekin kasittamattomalta tai tietysti se voi myos olla jonkin tason kateutta.
Aidillani Suomessa on tuttavia joilla on vuosia ollut hata etta mitenkahan se S. siella Israelissa tulee toimeen ja entas sitten kun tulee elakeikaan, milla sitten elaa. Hah! Niinkuin taalla ei elakkeita olisikaan. Elakkeeni (jos nyt elan niin pitkalle ja sanon taman tassa vain pelkkana faktana, en hehkutuksena) tulee taalla olemaan paljon isompi kuin jos olisin asunut Suomessa ja myos huomattavasti isompi kuin niiden elake joilla on se valtava huoli elamastani. Hassua: Siis tein kaikki elakelaskelmat ja sanoin aidille mita sanoa ensi kerran kun joutuu 'kuulusteluun'. Voi aiti parka... han on onneksi vain aina kannustanut ja tietaa ettei ole syyta huoleen.
Noppuli sanoi…
Hei belacqua,
tervetuloa kommentoimaan! :)
Niinhän se menee, juuri kuin sanoit. Tein pikavisiitin blogiisi ja näytät tosiaan asuvan samassa maassa (vilkutukset Pietariin, rakastan sitä kaupunkia!), joten varmasti saamme aika samaa palautetta asuinmaastamme...


Hei S.
Joo, lottovoitto on syntyä Suomeen. Se on kuultu! Mutta kun se lottovoitto ei aina tee sitä elämää onnelliseksi- tuli mieleen tässä ihan konkreettisesti ne lottovoittajat ja niiden draamat.

Ja eihän se peruseläke tosiaan Suomessa mikään hirmu kaksinen ole. Kyllä siihen päälle monet tekee eläkesäästöjä koko ikänsä että voisivat elää hiukan leveämmin sitten myöhemmin. Täällä peruseläke on ihan surkea, mutta se ei tarkoita sitä, että jotkut näistäkin ihmisistä kuitenkin tulee elämään varsin leveästi vielä eläkkeelläkin...

Suositut tekstit