Pyhää ja kaunista

PV ja pesue teki lähiturismimatkan. Elektritskalla Sergiev Posadiin ja takaisin- ei voi muuta kuin suositella! Pyhimys Sergei Radonesialaisen 1345 perustama luostari on näkemisen arvoinen. Niin vanha paikka, että ihan järisyttää.

Muutakin järisyttävää havannoitiin.
PV tuntee useita suomalaisia hartaita kristittyjä. On aina tuntenut. Mutta ei ketään joka polvistuisi kirkon nurkalle, pitäisi päätään portailla, rukoilisi kädet puristettuina räystääseen. Heittäytyisi maahan makuulleen sata metriä ennen kirkkoa. Venäjän ortodoksisilaiset näyttävät antaumuksessaan kuin virtaavalta Volgalta, Suomen luterilaiset kuin...Vantaanjoelta.

Risupartaisten munkkien ja kauniiden kirkkojen (joihin ei suurimpaanosaan pääse kunnolla sisälle, sillä luostari on toimiva) lisäksi alueella voi bongailla luostarimuotia. PV ei ole missään muualla nähnyt niin paljon venäläisiä naisia, joiden hameet ulottuvat polven alapuolelle. Tai jopa nilkkoihin! Oli myös mielenkiintoista nähdä leidejä, jotka olivat noudattaneet pään peittämis suositusta erittäin tarkkaan, jättäen kuitenkin loput vartalosta mahdollisimman peittämättömäksi. No...tulihan se pää kuitenkin peitettyä!

Kaikenkaikkiaan, sekä ulkoisten että sisäisten seikkojen kannalta, tätä voi suositella pistäymispaikaksi. Kyllä siellä on, pyhää ja kaunista.

Kommentit

ebrufin sanoi…
Olisipa mielenkiintoista paasta kaymaan tuollaisessa paikassa.

Taalla yksi lempipaikoistani on Efesoksen raunioiden kupeessa oleva Neitsyt Marian talo; se on tarkea pyhiinvaelluspaikka katolisille, ja siella on nunna ja munkki "yhdyskunnat"...

Tulee sellainen PYHA olotila siella kaydessa.

Hyvaa viikonloppua!
Noppuli sanoi…
Hei ebrufin,
se oli kyllä mielenkiintoista! Tule vaan käymään, Turkin ja Venäjän väliset lennot ei ole hirmu kalliita ;)

Neitsyt Marian talo kuulostaa myös paikalta, jossa minä mielelläni kävisin tutustumassa!

Hyvää viikonloppua sinnekin!

Suositut tekstit