Summaus akkojen kesästä

Syyskyy, eli kansankielisesti akkojen kesä on mennyt nopsaan. Tälle akalle tosin varsin kylmä kesäksi, ihan toisenlainen kuin parina viime vuotena. Ei siis kesäinen vaan syksyinen, viileä ja sateinen.

Kuukauden ihastuttavin kohde oli ehdottomasti eräs paikka Volgan varrella. Vihdoinkin, vihdoinkin sitä kauan pyydettyä ja kaivattua Venäjän matkailua koko perheen voimin. Teltta pystyyn ja päiväksi pulikoimaan Volgaan. Isonveljen mielipide oli, että "asutaan täällä siihen asti kunnes ollaan vanhoja". Toinen asiantuntijalausunto Isoltaveljeltä oli "tämä maa on ihana, vaikka ollaankin Etelä-Moskovassa, niin tämä on kuin Italia, täällä vain puhutaan venäjää"

Kuukauden floppi oli "Moskova ulkomaalaisen silmin"-valokuvanäyttely. Ekspattirouvien inspiraatiosta lähtenyt harrastelijavalokuvaus projekti, joka pääsi ihan Moskovan modernin taiteen museon tiloihin (Zurab gallery). PV:lle kaikkein antoisinta oli lukea valokuvien alla olevia kommentteja. "Täällä on kauniita naisia ja mageita yökerhoja", ei kolahtanut millään lailla, mutta joillakin oli ihan mielenkiintoistakin sanottavaa. Isoveljen kommentti oli "Täällähän piti olla jotain kaunista, mutta ei täällä ole. Mennään pois". Vauva ei kommentoinut. Se nukkui.

Kuukauden sammakko taas pääsi naapurin korealaisrouvan suusta. Törmäyskurssi tapahtui leikkipuistossa jonne rouva juoksi iloisesti tervehtimään, kun ei olla pitkään aikaan nähty. Hetken rupattelutuokion jälkeen rouvan ilme muuttui synkäksi ja sääliväksi. "On se vaan sinulla rankkaa, kaksi poikaa. Kaksi poikaa... se on naiselle tosi vaikeaa".

Kommentit

Famu falsetissa sanoi…
Mikähän mahtoi olla ajatus korealaisrouvan kommentin takana.
Noppuli sanoi…
Hei Famu,

en päässyt selville siitä ajatuksesta. Kysyin kyllä perusteluja väitteelle, mutta vastauksena oli vain kaihoisa hymy ja raskas huokaus...
Sirokko sanoi…
Ehkä korealaisäidit passaavat poikiaan eri tavalla. Täälläkin monet äidit ovat poikiensa orjia, aikuistenkin, tytöt taas lisää orjatyövoimaa :)
Noppuli sanoi…
Hei Sirokko,

En tiedä ihan varmaan siitä passauksesta, ainakin mitä olen heidän elämäänsä seurannut, niin tuntuu passaavaan sekä tytärtään että poikaansa ihan samalla lailla. Heidän ei kuulu edes sänkyjään petata, koska opiskelevat niin kovasti...

Suositut tekstit