Bongaa maahanmuuttaja

PV on ymmärtänyt viimeaikoina vasta olevansa mamu, eli maahanmuuttaja. Maahanmuuttajat ovat niitä, jotka muuttavat kotimaastaan pois ulkomaille, keihästääkseen saaliikseen joko paikallisen miehen tai naisen, viedäkseen jonkun paikallisen työpaikan, sekä jos hyvin sattuu, nauttiakseen paikallisista sosiaalietuisuuksista.
Hän on toistaiseksi ainoastaan saalistanut miehen, mutta jos muutkin kriteerit täyttävät osiot olisivat hänelle mahdollisia, niin miksipä ei.

Hitaasti mutta varmasti hän on alkanut myös ymmärtämään sen, että paistaa kadulla väkijoukosta ihan yhtä varmasti kuin venäläinen nainen Helsingin katukuvasta. Kyllä, Moskovan kaduilta on todella helppo bongata maahanmuuttaja, etenkin eurooppalainen. Ne ovat yleensä niitä...mitensennytsanoisi- tyylittömiä.

PV on koittanut pikkuhiljaa sulautua massaan. Eilenkin yritystä oli kovasti. Hän oli päättänyt hankkia pitkävartiset talvisaappaat (käytetään niitä lämpimiä trekkauskenkiä sitten Suomessa käydessä...). Niimpä hän suuntasi kauppaan- laittoi tuulipuvun päälle, alle lämpimän kerraston, lenkkarit jalkaan, painot jalkoihin ja menoksi!

Öh...varmaan ymmärsitte homman nimen. Ei kukaan rullaa tuulipuvun lahjetta ylös, ota painoa irti nilkasta ja paljasta villakerrastoaan jotta sovittaisi jalkaan fiiniä nahkasaapasta. Paitsi se maahanmuuttaja.

Kommentit

Vihreatniityt sanoi…
Niinhän sitä sanotaan, että venäläsillä naisilla on aina "koko omaisuus" päällä. Turkit, korkkarit, meikki (vahvuudesta voidaan olla tietysti montaa mieltä)... Totta se on me suomalaiset ollaan jotenkin värittömiä. Minä olen kyllä oikein malli esimerkki. Kengät pitää olla mukavat, vaatteet käytännölliset, eikä saa kiristää mistään. Meikkiä vain juhliin, ja tukka no se nyt vaan on!
Hauska kirjoitus! Ostakkin oikein upeat ja näyttävät saappaat.
Noppuli sanoi…
Hei vihreatniityt!

Niin niillä näyttää oleva, lähes koko omaisuus päällään :)

Mulla taas ei...olen tottunut käytännölliseen tyyliin, mutta kauniit vaatteet ei olisi pahitteeksi. Niin että olisi sekä käytännöllistä että kaunista, olisi mainiota.
Aina ei vain oikein onnista näiden kahden asian yhteensovittaminen!

Kiitos!
Ostin hienot saappaat, kävin tänään ostamassa eilen varaamani. Toivottavasti niillä on hyvä myös sitten saapastella...talvi sen kertoo.
Suski sanoi…
Hauska juttu. =) Mutta niin totta! Suomalainen ei taida sinne koskaan sulautua...

Me lähdettiin Petroskoissa kerran tyttöjen kans baariin ja kaikilla oli uudet vaatteet. Siis ihan venäläiset vaatteet. Ajateltiin, että kerranki me sopeudutaan joukkoon. Baaritiskillä tiskin takana ollut mies kysyi meiltä ENGLANNIKSI, että mitä sais olla. Ei siis onnistuttu näyttämään venäläisiltä, vaan taas kerran turisteilta. =)
Sirokko sanoi…
Täällä on talvisaikaan helppo bongata venäläinen mamu, ovat ainoita jotka käyttävät turkiksia (max +18) Koristeellisuuden puolesta sulautuvat hyvin paikalliseen tapakulttuuriin, vain väri erottaa.
Samaa ei voi sanoa meikäläisestä, jolle puoli kaupunkia on jo epähienotunteisesti vihjannut oikeaoppisesta pukeutumisesta, ikäiselleni sopivasta jakkupukutyylistä siis.

Mutta onnea uusien saappaiden käyttöön, se on hyvä alku.
Hei!

Terveiset samasta maasta, n. 3600 km idempää. Olemme kolmilapsinen suomalainen perhe, työssä Inkerin luterilaisen kirkon palveluksessa.

Menitkö todella tuulipuku päällä ostoksille? Ja vielä Moskovassa?

Mukava on ollut käydä lukemassa elämästänne Venäjällä. Monet kokemukset on tuttuja. Myös kenkäostoksilla oleminen. Itse olen venäjän vaikutuksesta siirtynyt kokonaan korkokenkiin. Suomessakin kenkäostoksilla katseeni hakeutuu nykyään vain korkokenkien puolelle.

Mukavaa talven alkua!

t. Johanna P
Noppuli sanoi…
Hei Suski!

ei se auta että on venäläiset vaatteet...on mullakin jo paljon venäläisiä vaatteita, mutta taidan kantaa niitä liian ulkomaalaisesti ;)

Hei Sirokko,
éikös niille tuu hiki turkiksissa tuolla ilmalla...!
Jakkupuku ei kuulosta hirmu houkuttelevalta mullekaan, ymmärrän jos niistä ei pidä!
Ja onnea tarvitaan saappaiden kanssa, jotta rahalle tuli vastinetta ja että niillä voi oikeasti saapastella koko talven ilman että varpaat jäätyy!
Katsotaan miten käy.

Tervehdys Johanna, Joose, Hilja, Saima ja Selma!

Perheellänne varsin kauniit perinteiset nimet- ne ne ilmeisesti tuossa olivat! Ja terveiset teille sinne itäänpäin täältä lännestä ;)

Kyllä todellakin kävin tuulipuvussa ostoksilla, vaikkakin itse tulkitsin sen "iltalenkiksi jonka varrella on kenkäkauppa". Mutta ilman tuota selitystäkin, on mulla pokkaa käydä tuulipuvussa kaupassa ;)

Ymmärrän että täällä voi alkaa kenkien ja korkokenkien ystäväksi. Minäkin varmaan alkaisin, jos en olisi siunattu tämän kokoisilla jaloilla :)

Hyvää talvenalkua sinnekin!
Anonyymi sanoi…
Tanne venalaiset sulautuvat hyvin, istanbulin naiset ovat myös erittain koristautuvaista sorttia :)
Kasselin kyyhky sanoi…
Kai me suomalaiset olemme joskus protestanttisen vaatimattomia. Itsekin pidän enemmän vähän hillityimmistä vaatteista. Toisaalta minusta on mukava katsoa värejä, energiaa hehkuvia, oman tyylinsä löytäneitä naisia, mikä ei kuitenkaan aina tarkoita klisemäistä naisellisuutta. Itse asun Saksassa, joka on "katuvaatetuksen" kannalta todella tylsä maa. Minusta tuntuu, että suomalaisetkin pukeutuvat persoonallisemmin.
Noppuli sanoi…
Hei Saksaan!

Vai suomalaiset osaavat kuitenkin pukeutua tyylikkäämmin kuin saksalaiset :) Hauska tietää.

Munkin mielestä on mukava katsella värikkäitä asukokonaisuuksia ja erilaisia tyylejä :)

Suositut tekstit