Miinukselle menee

Tänään olisi pitänyt lähteä aamupäivällä tekemään kunnon ruokalastaus-ostokset (ja vähän uudenvuodenlahjoja siihen päälle) Ashaniin. Vaan eipä appiukosta kuulu vielä mitään. Syykin lienee selvä, sillä verhojen aukaisun jälkeen paljastui parin sentin jääkerros ikkunan sisäpuolelta. Yandexin mittari kertoo Moskovassa olevan -27 pakkasastetta, jiihaa! (siis- ehkä se Lada Samara ei kuitenkaan starttaa, vaikka eilen ihan toista appiukko väitti)

Pitäkää hulluna, mutta PV rakastaa Moskovaa pakkasella. Siis kunnon pakkasella, silloin kun mennään sinne kolmenkymmenen kieppeille ja sen ali. On lumoavaa seurata ihmisiä jotka käyttäytyvät kuin mitään erityistä ei olisi tapahtunut. Kadunvarrella voi rupatella yhtä joutilaana plus kuin miinus kolmessakymmenessä. Moskovalaiset näyttävät luonteensa. Kukaan ei valita, mikään paikka ei mene kiinni, kaikkea voi tehdä niinkuin ennenkin. Ehkäpä hän on tätä ennenkin hehkuttanut, mutta se on vain ihailtavaa!

PV on kyllä tavannut toisinajattelijoitakin. Usein Moskovassa asuvat ulkomaalaiset osaavat ruikuttaa jos jotain ongelmaa tulee miinusilmoilla. Jos jonkun huoltomiehen Lada ei käynnistynytkään, tai ikkunasta vetää. (itseasiassa useistakin ikkunoista vetää ja sen takia kodintarvike kaupoista löytää talvisin suuria muovitiivisterullia muutamalla ruplalla, joita baabushkat rahtaa koteihinsa)
Kuinkahan monta vastaavaa megapolista on maailmalla, mikä säilyttää toimintakykynsä lumimyrsyssä, tai parin viikon paukkupakkasputkessa vastaavalla tavalla? Vaikka toisaalta, mikäpäs tässä Moskovassa elellessä, tännehän se koko maan budjetti on suunnatukin ;)

Kommentit

ii sanoi…
Todella ihailtavaa minustakin!

Istanbulissa on talvisin aina kamala kaaos siinä vaiheessa, jos (ja kun) lunta tulee. Sähköt ja vedet poikki ja mikään ei toimi. Arvelen, että ihmiset siellä eivät haluakaan hyväksyä talvielämää, vaan mieluummin istuvat kotona juomassa teetä ne pahimmat päivät... :D
Vihreatniityt sanoi…
Onkos sinulla lämmin turkki ja karvahattu?
Sirokko sanoi…
Eh..ihaltavaa on. Minäkin joisin teetä kotona.
Noppuli sanoi…
Hei ii,
joo, siinä on meininkiä :)

Ymmärrän kyllä että Istanbulissa reagoidaan noin, sehän ei kuitenkaan ole mikään varsinainen talvikaupunki.

Vihreatniityt,
voisin käyttääkin turkkia ja karvahattua, mutta ei, ei mulla ole sellasia. Untuvatakki ja todella paksu itsetehty villapipo.


Sirokko,
ihan kuin ihailusi ei olisi ollut täysin varmaa? ;)
Teetä kotona täällä kuluu jokatapauksessa.

Suositut tekstit