Suurperheen elämää

Anopin viesti ei ole jäänyt kuluneet vuoden aikana ymmärtämättä. PV miehineen on siirtynyt jostain tavallisesta ja normaalista jonnekin käsittämättömälle elämänalueelle, jota miehen suvussa ei ole ennen ollut. He ovat suurperhe! Anoppi ei ole selvästikään vielä täysin osannut valita kantaansa, surkutellako vai ollako iloinen. Tosin kun miniä ei itse ymmärrä valittaa, niin jonkunhan sen pitää tehdä.

Yleensä huokailu ja surkuttelu kajahtaa eetteriin puhelinlinjoja pitkin pari kertaa viikossa. Useimmin toistuva pohdinnan aihe on, kuinka vaikeaa on kahden lapsen kanssa käydä tekemässä ruokaostokset. Noin 8 kertaa kuukaudessa toistuvasta todistelusta huolimatta, PV ei ole onnistunut vakuuttamaan ettei ruokaostosten tekeminen ole ylitsepääsemättömän vaikeaa. Se on hyvinkin sujuvaa, vaikkei ihan kaikkea rattaiden päällä ja alla saakaan tuotua.

Käsittämättömintä anopin draamailussa on kuitenkin ne puhelinkeskustelun hetket on PV on ajatellut koittaa uutta taktiikkaa: "Aivan, enhän minä sinne voi mennä käymään, niin hankala mennä metrolla kahden lapsen kanssa ja olen niin väsynytkin". "No höpöhöpö", vastaa anoppi. "Tottakai voit mennä, eihän siinä ole mitään vaikeaa. Koitapa nyt ryhdistäytyä, asioita pitää saada myös joskus tehdyksi".

Aivan. Eihän sitä niin tullut ajatelleeksikaan.

Kommentit

ii sanoi…
Yritin päästä tuonne testiin, muttei mennyt?
Noppuli sanoi…
No voihan nenä, mäkään en enää pääse sinne sivulle. Kerron jos se alkaa toimimaan myöhemmin uudelleen.
Nina sanoi…
Jösses sentään! Hatun nosto sinulle, että jaksat siellä.

Minä olisin varmasti jo tullut kotiin, mutta onneksi me ihmiset olemme erilaisia :-)

OIkein hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!
Noppuli sanoi…
Hei Nina,
kiitos hatunnostosta, vaikka kaikesta draamailusta huolimatta pärjään appivanhempieni kanssa kyllä mainiosta. (tai ehkä juurikin siksi, täällä kun osataan puhua suu puhtaaksi eikä juroteta niinkuin Suomessa)

Joo, saattaa olla että täältä joku muu haluisi maitojunalla takaisin, minä en. Ajatus Suomessa asumisesta karmii selkäpiitä juuri tällähetkellä elämässä.

Oikein hyvää joulua teillekin!

Suositut tekstit