Keski-Eurooppa, KGB ja korkokengät

PV tutustui Volksgartenin lisäksi viikonloppuna erääseen paikalliseen venäläiseen. Tai no jos totta puhutaan, tutustuminen jäi varsin lyhyeksi, mutta keskustelu oli sitäkin...hauskempi. Näyttää siltä että mitä kauemmin venäläinen asuu ulkomailla, sitä villimpi ja sumeampi hänen oma kuvansa kotimaastansa alkaa olla. Ratkiriemukkaimmat tarinat Venäjän todellisuudesta on PV muuten kuullut Amerikassa jo 20v asuneilta venäläisiltä, jotka eivät ole lähtönsä jälkeen enään tänne koskaan palanneet. Nykyisen kotimaan venäläisvastaisuus sekoitettuna vanhoihin neuvosto-muisteloihin, oma menneisyys ja uusi rikkaampi, kansainvälisempi minä- siinä sitä on tarinaniskijä kerrakseen!
Jokatapauksessa tälläkertaa PV kävi keskustelun venäläisten kyvystä oppia uusia kieliä. Keskustelun venäläinen osapuoli kertoi, että KGB on aivopessyt venäläisten aivot sillätavalla, ettei kielten sujuva ja helppo oppiminen ole mahdollista. Oppimisprosessiin menee aikaa huomattavasti enemmän kuin muilla ihmisillä, sillä ensin on kaadettava mielestänsä ne esteet, jotka KGB aikoinaan sinne asetti. PV oli vaikuttunut. Vastapuolta ei voinut millään tavalla ympäripuhua mielipiteestään. PV tyytyi ainoastaan kipakasti toteamaan, että KAIKKI hänen tuntemansa venäläiset jotka ovat ryhtyneet OIKEASTI opiskelemaan vierasta kieltä, ovat olleet todella nopeita oppijoita.
Itseasiassa PV voisi mielellään lainata KGB:tä, jotta voisi itsekin osoittaa sormella jonnekin suuntaan syyttävästi. Hänkään ei ole koskaan ollut se nopein kielten oppija. Se että itse ei ole se terävin kynä penaalissa jossain asiassa, on tietysti välillä vaikea ottaa tietona vastaan.

Tänään PV huomasi muuten erään mielensä aidan kaatuneen. Se, joka joskus aikoinaan koodasi hänelle päähän tiedon siitä että korkokengät on rumia (ehkä se oli Koiviston presidenttikauden syytä, silloinhan PV oli pikkutyttö (huomaatteko äärettömän loogisuuden)), voi nyt huomata taikansa rauenneen. Korkkarit on kivoja. PV voisi jopa haluta itselleen sellaset kevätkengiksi.

Kommentit

ii sanoi…
Mikähän korkokenkäkeiju on ollut liikkeellä viime aikoina, kun mussa on tapahtunut samanlainen päänmuutos? En välitä enää edes siitä, että olisin sitten juuri korkojen verran pidempi miestäni :D Nyt kun vielä löytäisi juuri Ne Oikeanlaiset kengät ja oppisi sitten vielä niillä kävelemään *huh*
Noppuli sanoi…
Ahaa, sitä on siis liikkeellä!

Onkohan tämä tarttuvaa?.. Mä olen muuten kanssa korkkareilla pidempi miestäni, kun ollaan just saman pituisia.

Suositut tekstit