Naapureiden sopupelejä

PV on aina ollut ihmisrakas, ja vielä ihmisrakkautta enemmän, taitaa hänen sydämessään sykkiä rakkaus sopuun ja rauhaan. Tämän ominaisuuden takia hänet on varmaankin viskattu Venäjälle. Täällä kun ei kulu päivää ilman jonkinlaista kunnollista tempperamentin tuuletusta.
Tälläkertaa eripuraa syntyi naapurien kesken. Niiden suloposkien, jotka 3v sitten PV:n perheen muuttaessa Heidän naapuriinsa, toivottivat heidät tervetulleeksi tukkimalla ulospääsyn asunnosta sementtisäkeillä. He olivat nimittäin havainneet että PV on ulkomaalainen, ja siniset silmät, vaalea naama ja vaaleanruskeat hiukset saivat heidät päättelemään että PV on taatusti Moskovaan työnperässä muuttanut laiton maahanmuuttaja. Bingo!
Täytyy myöntää että suhde naapureihin ei ole jatkunut sen jälkeen mitenkään riemukkaasti. Anoppilan naapureiksi on siunaantunut täysin joustavia valoiyksilöitä, PV:n perheen naapureiksi taas jotain aivan muuta. On täytynyt selitellä ja selitellä Esikoiselle, miksi hänen pitää kuitenkin sanoa aina kauniisti "strastuitte", vaikka siihen ei koskaan vastata. Naapureillensa kuuluu olla kohtelias, olivatpa ne minkälaisia pässejä tahansa...ehkä.
Viikonloppuna ovikello pärräsi taas valituksen merkeissä. Syynä oli se, että tämä ulkomaalainen oli ostanut toisenkin pyörän, tunkenut sen(kin) käytävään, ja näinollen naapurin matto likaantuu. Ei siinä vielä mitään. Pyörät pitää poistaa käytävästä, koska naapuri ei mahdu siellä enää jumppaamaan! Mies ilmoitti naapurille, että pyörät poistuvat käytävästä sitten, kun naapuri laahaa sieltä mattonsa pois, ja ruuvaa jumppatelineensä irti seinästä. Jumpata kun voi ihan omassa olohuoneessakin.

ps. PV ymmärtää että käytävä ei ole varsinaisesti yleisen rojun säilytyspaikka, eikä edes pyörien. Nämä kerrostalot eivät vain ole varustettu minkäänlaisilla varastoilla, eikä ulkona ole edes pyörätelineitä. Ainoa vaihtoehto on säilyttää kaikki ylimääräiset kamppeensa parvekkeella, ja se ei aina ole se kätevin paikka. No, seuraamme tilanteen etenemistä.

Kommentit

Nina sanoi…
Siis voi härre gyyd sentään mitä toimintaa! Ihania naapureita teillä...
Kai otitte itsellenne ne sementtisäkit ja myitte pois ;-)
Sirokko sanoi…
Minkä ihmeen takia joku haluaa jumpata käytävällä..pyörän ymmärrän kun eihän kukaan muutenkaan olohuoneessaan ajele. Siellä ei taideta paljoa pyöräilyä harrastaa yleensäkään.
Vihreatniityt sanoi…
Voisitko ottaa kuvan tuosta käytävästä. Taitaa olla naapurilla ruuvi, jos toinenkin vähän löysällä. Kuka nyt käytävällä jumppaa??? Halooo!
Noppuli sanoi…
HEi Nina,
sementtisäkit kuuluivat itseasiassa yläkerran naapurille, ei seinänaapureillemme (eli näille tän jutun naapureille), eikä meille. Jätettiin myymättä siis ;)

Sirokko,
en tiedä, tämä täti on sinne vartavasten roudannut maton jumppaamista varten, ja seinään kiinnittänyt sellasen jumppatelineen! Täällä tehdään vaikka mitä näissä pienissä (yleensä neljälle asunnolle) kuuluvissa käytävissä. Hän on nyt päättänyt että se on hänen jumppahuoneensa ;)

Pyöräilyä harrastetaan, mutta ei ole kaikilla pyöriä, niinkuin Suomessa tuntuu olevan. Pyörätiet on kanssa ihan tuntematon käsite.

Vihreatniityt-
en voi ottaa kuvaa käytävästä, koska meillä ei edelleenkään ole digikameraa... (mekö muka ajasta jäljessä ;))
Mä kyllä epäilen että hällä saattaa olla ruuvit löysällä, on tuo käytös ollut sellasta katteltavaa...
vanja-eno sanoi…
Mistähän kummasta tuo käsitys "lellityistä" venäläiskersoista on peräisin? Ehkä siitä, että venäläiset ovat yleensä lapsirakkaita, lapset saavat osakseen huomiota ja välittämistä. Ja tämä välittäminen ilmenee myös siinä, että asetetaan rajat ja tarvittaessa rankaistaan. Ehdoton valtaosa tuntemistani slaavilaislapsista on suomalaisiin ikätovereihinsa verrattuna paljon fiksumpia: kunnioittavat aikuisia, tervehtivät ja vastaavat kysymyksiin reippaasti, tarjoavat apua. Tietysti noita piloillelellittyjä pikkukeisareita sieltäkin löytyy, kuten kertomasi. Mutta ei se läpsäys takapuolelle ole ollenkaan pahasta, kun sen motiivina on myös välittäminen eikä oman pahan olon tai aggression purku lapseen.
Noppuli sanoi…
Hei Vanja-Eno!

En tiedä mistä lie on saanut alkunsa tuo käsitys! Minunkin mielestäni venäläislapset käyttäytyvät paremmin kuin suomalaiset. Etenkin sellaiset yleiset kohteliaat käytöstavat on hallussa usein hyvin varhain, kuten oven aukomiset vanhemmille ihmisille jne.
Lellittyjä myös toki löytyy, ihan tarpeeksi! ;)

Suositut tekstit