Pieniä asioita

Yksi ihastuttava asia mitä venäläiset tekee, tapahtuu aina kaupassa kuin kaupassa vihannestiskin luona. PVkin on oppinut tavoille. JOS vihanneksesta voi saada irti jonkin osan, mikä ei ole syötävä ja siitä on ihan turha maksaa, se heitetään pois ennen punnitsemista. Ihan sama onko se osa pieni vai iso. Valkokaalesta revitään irti pari ensimmäistä (tai vaikka kolmas ja neljäskin) lehtikerros, jos ne ovat likaisia/vahingoittuneita/muuten vaan ei silmää miellyttäviä. Tomaatista napsaistaan kannat, niinkuin myös paprikasta (kokeilkaapa, sen saa pois lujalla peukalo-otteella).

Tämä on jotain mikä tuntuu jo niin kodikkaalle ja järkevälle toiminnalle, että PV kaipaa takaisin näihin loogisiin käyttäytymis sokkeloihin silloin kun ei ole Venäjällä. Tällä viikolla hän sai tutustua myös toimintamalliin, joka vie säästämisen vieläkin pidemmälle; pienoinen baabushka otti taskustaan esiin pienen puukon valittuaan ensin hyvän parsakaalen. Sillä hän sitten vetaisi parsakaalesta varsiosan pois ennen punnitusta. Todella kätevää!
Pitääkin valkata hyvä taskuunsopiva puukko mukaan seuraavalla kerralla vihannesostoksille! :D

Kommentit

piparminttu sanoi…
Onpas näppärää, eipä ole tullut mieleenkään :D Ja jälleen maailma avartui hiukan!
ebrufin sanoi…
Napparaa tosiaan:)

Taalla minua arsyttaa tiskeista maistelevat ihmiset. Esim. pikkuruisista vihreista paprikoistakin nipistetaan paloja joita mutustellaan...muka arvioiden onko se tarpeeksi laadukasta;)

Sama oliivien kanssa. Joka laatu kaydaan tarkeana lapi, ja lopuksi otetaan sita halvinta.
Sirokko sanoi…
On tehnyt mieli tehdä tuota Suomessa purjolle, jossa valkoista oli pari senttiä ja paksuja kovia lehtiä puolimetriä ja monta..en uskaltanut.
Täällä ei saa itse valita mitään, myyjä valitsee ostajan naamataulun mukaan, kantsii siis pitää suhteita yllä vihanneskauppiaihinkin.
Dona sanoi…
Mun äiti tekee tuota vihannesriivintää myös Suomessa... ja me pula-aikaa kokemattomat saamme hävetä...
Nina sanoi…
Tuosta toiminnasta saattaisi saada piiiitkiä katseita täällä Suomessa :-D
Täytyy kyllä myöntää, että varsinkin parsakaalen kanssa, olen monesti miettinyt maksavani tyhjästä, kun syömme vain kukinnot, ja on tehnyt mieleni leikata varsi pois ;-)
Noppuli sanoi…
Hei piparminttu-
ideaa saa varmasti kierrättää! ;)

ebrufin-
täälläkin ihmiset maistelevat tiskeistä aika avoimesti. Se saattaa näyttää siltä että ensin pitää syödä maha täyteen ennenkuin voi päättää mitä ostaa. Ja sitten usein ostetaan tosiaan se halvin jokatapauksessa! :))

Sirokko,
täällä riippuu kaupasta ja kioskista saako itse valita vai ei. Siellä teillä on varmaan aika laasukkaita vihanneksia ja etenkin hedelmiä tarjolla? Naamataulun mukainen valinta kuulostaa aika mielenkiintoiselle tosin...

Hei Dona,
hauskaa että tapa on käytössä myös Suomessa! ;) Täällä sitä tekee tosin ihan kaikki, ei ainostaan sota-ajan lapset.

Nina,
munkin tekee mieli tehdä parsakaalen kanssa juuri noin! Pitääpä koittaa kesällä Suomessa käydessä, jos pokka riittää. Raportoin sitten ihmisten reaktiot! :))
Jellona sanoi…
Eipä ole tullut mieleenikään, mutta nyt kun miettii, niin ei mikään hölmö tapa! :D

Suositut tekstit