Pulahdus keskikesään

Voiko perinteikkäämpää juhannusta olla, kuin mökillä vietetty? Tuonne datsaviidakon uumeniin suuntasi myös PV pesueineen tiensä lauantaina. Päällimmäisenä syynä ei kuitenkaan ollut tuo keskikesän armoitettu alkoholin suurkulutusjuhla, vaan jo tovin aikaa kestänyt helle. Reilu kolmekymmpiä mittarissa tuntuu itseasiassa siedettävämmältä kerrostalossa kuin datsalla, mutta datsallakin on puolensa. Kun jaksaa istua parikymmentä hikistä minuuttia lisää Ladan takapenkillä, pääsee pulahtamaan raikkaaseen lammeveteen. (ei mietitä sitä puhtautta nyt tässä, ainakin se näyttää paljon siedettävämmältä ja vähemmän epäilyttävältä kuin yksikään lampi Moskovan sisällä)

Perinteikyyttä lauantaihin toi vielä grillaushetki. Mies paisteli maukkaat kalat ja sashlikit tyypillisessä laatikkomallisessa sashlikin käristykseen tarkoitetussa grillissä. Alkoholia ei kylläkään kulunut tippaakaan, ja juhannustaiat jätettiin väliin.
Juhannus näkyy tosiaan täällä olevan vain vakavalla harrastusmielellä otettava asia. Televisio haastattelussa eräs kolmikymppinen nainen kertoi erilaisista keskikesän riiteistä ja taioista, ja sanoi itsekkin eronneensa heitettyään seppeleen järveen. Seppele siis upposi, eikä jäänyt kellumaan- mikä on eron merkki. Tämän haastattelun nähtyään PV tunsi syvää ymmärrystä nuorta venäläistä miestä kohtaan, joka kerran telkun treffiohjelmassa antoi pakit jokaiselle vakavasti horoskooppeihin uskovalle naiselle.

Kommentit

Suositut tekstit