Grilli on kuumana

Pohjoisen Vaimon leppoisessa lapsuudessa Ulkomaat oli sellainen paikka, missä oli aina lämmin. Lämmön lisäksi sieltä löytyi meri, ihania ruokia ja kaikenlaista sirinää ja pörinää. Sekä paljon enemmän tuoksuja ja värejä kuin kotoa. Sinne hän tahtoi muuttaa.

Nyt kun PV asuu jo kotona eikä ulkomailla, hän joskus miettii miten olisikaan kiva muuttaa jonnekin ulkomaille- sinne missä olisi enemmän värejä, tuoksuja ja meri! Ja lämmintä... eikun hetkinen. Tämä toive onkin jo toteutunut ihan kiitettävästi.

Kuinka onkaan kätevää, ei ole tarvinnut liikuttaa luitansa yhtään minnekään. Niitä on lämmitetty täällä kotipuolessa ytimiin saakka jo monen monta viikkoa, eikä loppua näy. Grillatakseen varttansa, ei tarvitse kuin kävellä ovesta ulos ja pistää makuulleen lähimmälle penkille. Sitten voi kertoa Suomessa kavereille että tuli juuri Kanarialta (eli Moskovasta).

Suoraan sanottuna jos olisi ollut vaihtoehtoja, PV ei olisi viettänyt tätä heinäkuuta tässä grillissä. Joku muu paikka mikä on varustettu sekä ilmastoinnilla että merenrannalla olisi ollut se täydellinen vaihtoehto. Mutta minkäs teet. Sydäntalvella kun ei onnistunut se oleskeluluvan tekeminen, niin nyt se on viimeistään pakko tehdä- sitä ennen ei mennä yhtään minnekään.

Toisaalta mikäs siinä. Arvatkaa löytyykö toimistoista tällähetkellä ketään muuta kuin työntekijät? Kaikki ovat karanneet kaupungista! Eipä tarvitse jonotella nyt yhtään minnekään.

Kommentit

Suski sanoi…
Nyt on tosiaan saanut olla kuin grillissä! Ja kun kesä loppuu niin minäkin lähden ulkomaille ja tietysti etelään eli lämpimämpään päin. =) Tai ainakin odotan, että Virossa pitkä, ihana, lämmin syksy! =D

http://tallinnassa.vuodatus.net/
piparminttu sanoi…
Just tuli Ylen uutisissa, että Moskovassa on lämpimintä sitten 1930-luvun ja ajattelin teitä. Siperiassakin ihmiset loikkivat jäätiköiden päällä teepaidoissaan, alkavat olla maailman kirjat sekaisin! Pakko silti sanoa, että on sitä talvellakin sitten kylmää, joten yrittäkää sinnitellä sillä ilolla. Vaikka en oikeastaan Moskovan talvi-ilmastoa osaa kuin arvailla..
Noppuli sanoi…
Hei Suski!

Jaahas, sitä ollaan taas reissuun lähdössä! Täällä on ainakin syksy yleensä varsin lämmin, etenkin syysuu, sitä sanotaan "mummojen kesäksi". Toivottavasti sinulle osuu Viroon kanssa mukavat syysilmat!

Piparminttu,
joo, ei mua itseasiassa tämä lämpö haittaa, ainut haitta on uimapaikkojen puute! (minähän en lähde pulahtelemaan noihin saastuneisiin pikkulammikoihin mitä täältä löytyy)
Moskovan tyypillinen ilmasto on juurikin se, että kesällä voi olla todella kuuma, ja talvella todella kylmä. Viime talvi oli kunnolla kylmä, sitä edelliset useat talvet on olleet aika surkeita ja räntäsateisia.
Mulle talvi käy mielellään reipaslumisena ja kunnon pakkasella! Ja kesällä saa olla lämmin :)

Suositut tekstit