Palaneen käryä

Ei ollut mikään tarkoitus, niinkuin ei yleensä muutenkaan koskaan. Se on se Pohjoisen Vaimon poppoon yleisin tapa päätyä ravintolaan tai kahvilaan tai ihan minne vaan. Mitään ei oltu taaskaan suunniteltu, kuljailtiin mukavasti Leninsky Prospektilla ja tuumattiin että nälkä on.
Taktiikka toimi taas kerran- ensimmäisestä jokseenkin miellyttävän oloisesta ovesta sisään, ja syömään! Tälläkertaa kyseessä oli kiinalaisravintola, jonka autenttisuudesta ei kukaan pesueesta osannut sanoa mitään, sillä he eivät olleet käyneet koskaan Kiinassa.
Paikan sisustus ja tunnelma oli kyllä iskeä riisinjyväset väärään kurkkuun. Ravintelin ainoaan savuttomaan nurkkaukseen johdatettu pesue käveli lasisen käytävän läpi tyynenä niinkuin kuka tahansa, joka on yhtäkkiä tiputettu keskelle toista todellisuutta. Lasikäytävän alla uiskenteli komeita ja suuria kaloja, ja niitä ympäröivillä lammikoilla loikoili kymmeniä pienempiä ja suurempia kilpikonnia. Suihkulähteet ja pienet vesiputoukset lorisivat. Ja mukavassa savuttomassa huoneessa käveleskeli lattialla pari kirjavan eksoottista sorsaa. Ne tepastelivat hissukseeen pitkin lattioita ja nappailivat suuhunsa asiakkailta tipahtelevia murusia.

On varmasti totta että Pohjoisen Vaimo on lukenut liikaa rikosromaaneita, mutta Miehelle nousi nenään samanmoinen palaneen käry kuin hänellekin. Eihän vastaavaa paikkaa yksinkertaisesti voi omistaa kukaan muu kuin aito mafiapomo! Kiinalaiset työntekijätkään eivät voi olla muuta kuin täydellisesti alistettuja ja orjuutettuja, täysin kurjissa olosuhteissa, pienessä takahuoneessa asuvia onnettomia olentoja, jotka on kaapattu Kiinasta tänne töihin. Mafiapomo käy kerran viikossa kurvaamassa mustan autoletkan ja vilkkuvalojen kanssa ravintolan eteen, astelee pitkin akvaariokäytävää edestaas silläaikaa kun hänen pari kaappinkokoista kaveriaan ravistelee ilmassa pieniä kiinalaistyöntekijöitä. Sorsat piiloutuvat peloissaan pyötien alle, kilpikonnat pistävät päät kuorten sisään.

Jos jotain kiinnostaa käydä tutustumassa eksoottiseen kiinalaisravintolaan Moskovan reissullaan, ottakaapa yhteyttä- osoite on muistissa! Ja jos kenenkään muun nenään ei tunnu siellä palaneen käryä, niin ulkona taatusti tuntuu. Moskovan ympärillä palaa nyt niin paljon metsiä ja soita että astmaatikkoja ei varmasti naurata.

Kommentit

ii sanoi…
Ei kai noi elukat olleet syötäviksi tarkoitettu? Heti tuli mieleen, että jos tilaat ankkaa, niin se tapetaan varta vasten takahuoneessa... O_o
Noppuli sanoi…
:))

Hei ii,
se kävi meilläkin mielessä, naureskeltiin että siitä voi tilata itselleen tuoretta syötävää, teurastus tapahtuu silmien alla!
Mutta ei tainnut olla sorsaa ruokalistalla... ankkaa oli.

Siellä oli myös kaksi isoa akvaariota joissa oli syömiseen tarkoitettuja kaloja. Että niitä sai kyllä tuoreeltaan.
Hym sanoi…
hertsileijaa! tonne on pakko päästä!
Gitta sanoi…
Noppuli!
Missä viipyy seuraava teksti? :( Mitä mä nyt luen ku luin jo sun koko blogin läpi ja uusin päivitys heinäkuulta? : D
Noppuli sanoi…
Hym ja Gitta!!!

Anteeksi pitkä hiljaisuus-
mutta joskus sellainen tekee vain NIIN hyvää! :)

ps Hym-
tänne vaan, mä vien heti sut sitten sinne ravinteliin.

Suositut tekstit