Suloinen suomalainen

Elämä Moskovassa on joskus kuin jatkuvaa tappelua ja selvitymistä erilaisista jonoista, virastoista, säädöksistä... Kynnet kannattaisi viilata välillä hyvin teräviksi ja käsilaukkuun sulloa tarpeeksi painavaa tavaraa jotta on millä mäjäyttää tarpeen vaatiessa.
Tai ehkä ei. Vaihtoehtojakin on- voi olla vaikka vain yksinkertainen ja hidas suomalainen.

PV on tämän perheen virasto asioiden multiosaaja. Hän vain menee ja tekee, ja hymyilee tyhmän näköisenä kun hänelle huudetaan. Ja voi miten se sulattaakaan sydämet, ah!
Viimeisin erävoitto tuli päiväkoti toimistossa. Moskovassa on alettu uudistaa täysin käsittämätöntä ja vaikeaa jonotusta päiväkoteihin, ja nykyään lapset voi kirjata päiväkotien jonotuslistalle netin kautta. Kuitenkin jos lapset ovat jo jossain päiväkodissa kirjoilla, muuton ansiosta heitä ei käytännössä voi vain siirtää toiseen päiväkotiin, vaan jonotus täytyy aloittaa uudelleen alusta asti. Kukaan ei noin vain lähde siirtelemään lapsiaan toiseen päiväkotiin, sillä jonotus saattaa kestää uudelleen pari vuotta. Paitsi ne hullut, kuten PV.

Niimpä eräänä kauniina toukokuisena keskiviikkona PV poikineen vietti varsin merkillisen tunnin, merkillisine keskusteluineen alueensa päiväkotitoimistossa. Päivän missio oli siirtää poikaset uuteen päiväkotiin.
Toimiston oudon lyhyt jono huventui vain viidessätoista minuutissa, ja PV pääsi selvittämään asiaansa. Toimistontäti, jota kiinnosti tervehtimisen ja silmiinkatsomisen sijaan enemmän kiroilu ja huokailu, ilmoitti PV:lle parin minuutin keskustelun jälkeen että hän on hullu, ja että lapsia ei ole mahdollista siirtää toiseen päiväkotiin. Ja että hän ei oikeastaan ymmärtänyt yhtään mitään mitä PV puhui. PV toisti asiansa pariin kertaan ja sanoi että lapset voi laittaa ihan hyvin jonon hännille uudestaan, kunhan vain heidät siirretään toiseen päiväkotiin, edelliseen jokatapauksessa ei enää mennä.

Sitten tädin asenne yhtäkkiä muuttui kuin nyrkin iskusta, ja hän alkoi soitella puhelimella päiväkoteihin. "Kuulkaapas, meillä on täällä toimistossa aivan ihastuttava suomalainen perhe. Kaksi todella kaunista ja mahtavaa poikaa, niin hyvin käyttäytyvää, perhe on tasapainoinen ja oikein fiksu. Ettekö ottaisi näitä poikia jonon ohi! Teidän vain yksinkertaisesti täytyy ottaa, ihan erityisen hieno perhe!"
Puhelu loppui ja täti kääntyi hymyilemään faksin nappeja paineleville pojille ja PV:lle. "Oi miten te puhuttekaan niin hyvää venäjää, ihan mahtavaa! Ja pojatkin, niin hyvin kasvatettuja! Odottakaapa hetki, meillä on teille kohta päiväkotipaikat, he soittavat pian takaisin!"

Ja niin PVn pojat saivat hetken kuluttua pari päiväkotipaikkaa kodin viereisestä päiväkodista toimistontädin hykerrellessä tyytyväisenä. "Voi kuulkaa," hän riemuitsi koskettaessaan kaverillisesti PVn olkapäätä "näin meillä täällä aina suomalaisia autetaan!"

PV voi toki paljastaa salaisen aseensa. Hän ei ole koskaan lahjonut, eikä tälläkään kertaa pöydän alla vaihtanut omistajaa imuri taikka rahatukku. Mutta eihän sitä luontaiselle viehätysvoimalleen mitään voi!! - siis typertyneelle hymylle, hitaudelle ymmärtää asioita, törkeälle aksentille, ja sille, että on vain niin suloinen, suloinen suomalainen.

Kommentit

Suski sanoi…
Loistavaa! =) Toimiston täti taatusti hämmentyi hymystä, sitähän ei palvelutilanteessa Venäjällä harrasteta puolin eikä toisin.

Vältyinköhän minäkin sakoilta samasta syystä silloin Petroskoissa...? =)

Suski
Kirsi sanoi…
Huippua!
Kannattaa siis olla suloinen suomalainen ja hymyillä tarpeeksi typerästi.. :D
Hym sanoi…
Hehe! Mahtava juttu. Ja onnea että pojat sai paikat uudessa päiväkodissa. Kerrothan siitä uudesta paikasta myöskin sitten KAIKEN! ;D
Noppuli sanoi…
Hei Suski!
Niin, saattaahan se olla tämä mun hymykin tietenkin, niin valloittava ;)

Kävin pitkän netti-hiljaiselon jälkeen muuten lukaisemassa hieman sinunkin seikkailuistasi!

Kirsi-
ehkäpä, en ole ihan varma miksi nämä (ei ole siis ensimmäinen toimisto missä olen päässyt kuin koira veräjästä) toimistontädit on minusta niin tykänneet. Tai ehkä he on vain halunneet päästä musta nopeasti eroon!

Hei Hym ihanainen!
Joo, kerron kaiken, kun tiedän kaiken!!!
Suski sanoi…
Joo, täällä Tallinnassa edelleen seikkaillaan. Vähän erikokoinen pääkaupunki kuin teidän, mutta pääkaupunki kuitenki! =D

Suositut tekstit