Positiiviseen alkuun

Vuonna 2016 Pohjoisen Vaimon perheessä voidaan katsoa 10v taaksepäin ja nostalgialla muistella päätöstä ja keskusteluja, mitkä johtivat Alkuasukasmiehen ja hänen vaimonsa nostamaan kytkimen. Onhan Moskovassa asuminen perheenä täysin erilaista, ehkäpä haasteellisempaakin kuin aikoinaan Suomessa. Mutta Moskova muuttuu, Penaseni ja Maijaseni, hurjaa vauhtia. Ja näin tuleekin lista niistä asioista mitkä ovat Pohjoisen Vaimon mielestä parhaimpia ja hänen elämäänsä vaikuttavimpia muutoksia tässä kaupungissa, tässä ajassa.

1. Leikkipuistoissa on tupakointi- alkoholinkäyttö- sekä roskaamiskielto. Niissä ei saa myöskään ulkoiluttaa koiria.
(Ah, miten onkaan rentouttavaa kun ei tarvitse ulkoilla lasten kanssa tupakankäryssä, keskellä koiranpaskamerta!!)

2. Metroasemien portaisiin rakennetut lastenvaunurampit.
 (Ok, ei ne taida olla vieläkään ihan joka asemalla, mutta suurimmassa osassa. Olihan se hauskaa urheilua kantaa vaunuja kymmeniä portaita ylös ja alas päivittäin, mutta ilmankin tätä kehonharjoitusta tuore äiti pärjää)

3. Kunnallisten poliklinikoiden sähköinen ajanvaraus kotoa käsin, tai poliklinikan terminaalista.
(Totta, onhan se yhteisöllistä ja mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin jonottaessa vauvan kanssa 6h yleislääkärille. Toisaalta... sen ajan voi vaikka selata nettiä kotona ja tehdä muuta hyödyllistä)

4. Valtiontoimistojen sähköiset jonotusnumerot
(Tappelu jonotuspaikasta ja siitä, kenen jälkeen tai edessä oikeastaan oli, kehitti omaa persoonaa kohtaamaan tuntemattomia ihmisiä riitatilanteissa. Tai sitten ei)

5. Kulkukoirien häviäminen (öh, tai hävittäminen) yleisiltä paikoilta.
(Joku saattaa pitää villien koiralaumojen laukkaamisen pitkin urbaania ympäristöä vaikka kivana muistutuksena villistä luonnosta. Pohjoisen Vaimo ei tarvitse sitä muistutusta. Tietenkin metrossa sujuvasti suunnistavia koiria jää hieman kaipaamaan.)

6. Metrossa, johdinautoissa, busseissa ja raitiovaunuissa toimiva yhteismatkakortti.
(Tietenkin kasa erilaisia matkakortteja lompakossa teki sen pulleammaksi- näinollen siis oman olon rikkaammaksi)

7. Keskustassa voimassa olevat parkkimaksut.
(Sillä onhan se nyt selvää että suuren maan pääkaupungin keskustan, nähtävyyksien ja museoiden vieruksien, saa tunkea täyteen omia pikkuruisia, vaatimattomia jeeppejään, ilman mitään seuraamuksia, loppumattomaksi ajaksi. Eikun eihän siinä olekaan mitään järkeä!! Ahhahhaa. Pirullista naurua!!)

8. Väärinparkkeerattujen autojen valvonta ja poisto.
(Mikään ei ole viihdyttävämpää kuin katsella, kun väärinparkkeerattu Jaguar evakuoidaan pois, ihan samalla tavalla kuin Renault. Sillä selvä.)

9. Koko kaupungin kattava tiekamera verkosto.
(Tästä luonnollisesti vinkuu vain ne, jotka eivät koskaan ennen saaneet sakkoja pärstänsä, asemansa tai lahjonnan takia. Oh, tasa-arvoisuus ja Venäjä. Täältä me tulemme.)

10. Kauppojen ikkunoista poistuneet "ei lastenrattaiden kanssa kauppaan" kieltomerkit.
(Eihän mikään ylentänyt niin paljon hormoonihuuruista mieltä, kuin ymmärrys siitä ettei ollut tervetullut useimpiin kauppoihin.)

11. Uusitut leikkipuistot
(Ei taida löytyä enää yhtään leikkipuistoa kaupungista, missä Alkuasukasmies voi kertoa leikkineensä lapsena. Wau.)

12. Lasten hyväksyminen osana ravintoloiden asiakaskuntaa.
(Tunteehan sitä itsensä uranuurtajaksi kun saa aina jäisen hyytävää palvelua ja pitkiä katseita tullessaan lasten kanssa ravintolaan. Että lapsetkin on ihmisiä, ja nekin syö, hurjaa... Joku voi toisaalta ajatella, että nykyinen lämmin vastaanotto, mikäs siinä)


Seuraavat 12 kohtaa, täytetään sitten vuonna 2026.Kommentit

Suositut tekstit