Nainen ja helmikorvakoru

Kaksi päivää ja kaksi ostoskeskusta koluttuaan Pohjoisen Vaimo löytää 41 numeron korkokengät, joilla pysyy pystyssä, sekä voi ottaa askeleita. Se käykö väri yhteen mekon kanssa, ei ole enää tärkeää. Ennen ovensuuta hän piipahtaa vielä koruliikkeessä katsastamassa korvakorut. Mukaan tarttuvat todella säväyttävät. Kun ne laittaa päälle, voi viipymättä siirtyä hienostuneeseen, kevyen naurun täyttämään huoneeseen, missä naisilla on samettiset kädet ja miehillä korkeat silinterihatut.

Seuraavana päivänä, etsiessään Ozhegovin sanakirjaa kirjallisuuden tuntien avuksi, lähiostarista löytyy litistävät ja kuristavat sukkikset. Iltapäivällä hän poikkeaa kampaajalle, odottaessaan Pikkuveljen kanssa Isoaveljeä museoretkeltä. Pitkä ja tatuoitu mies saa tehtyä jättimäisillä lapiokäsillään Pohjoisen Vaimon hiuksiin oikeastaan hyvin juhlavan lopputuloksen. Peilistä katsoo nainen, jolla on hiukkasen liian tummat silmänaluset, rikkinäinen musta villatunika yhdistettynä halpisketjun toppahousuihin ja ilmavat, kiiltävät, kauniit hiukset. Sellaiset kiharat pompahtavat kevyesti tuulessa, kun amerikkalaisessa leffassa ihastunut nainen on lähestymässä kohdettaan.

Anoppi tulee lapsenlikaksi todella ajoissa, sillä Appi on lähtenyt kuskiksi. Hän on odottanut pitkään papereita mitkä odottavat keittiönpöydällä- netistä voi nykyään löytää kaikkien toisessa maailmansodassa kuolleiden venäläisten sotilaiden kuolintodistukset. Siinä on Apen isän nimi, syntymäaika, kuolinaika ja paikka. Miehen jota hän ei koskaan tavannut.
"Sinun hiuksethan ovat kuin Babushkalla, kun me menimme naimisiin!", Appi kehaisee. Pohjoisen Vaimo ehtii vielä juuri ja juuri manikyyriin. Anoppi jää päivystämään.

Kuka olisi arvannut että 300 ruplan manikyyrissä menee tunti. Nuori nainen maskin takana punastuu hieman todetessaan, että jos manikyyrissä käy säännöllisesti, siinä menee vähemmän aikaa. Lakkausta ei enää ehdi tehdä. Pohjoisen Vaimo ostaa alakerran kosmetiikkakaupasta  maskaran, ja laittautuu  kotona valmiiksi kymmenessä minuutissa. Taksikyyti. He saapuvat Alkuasukasmiehen kanssa täysin vastakkaisista suunnista kaupunkia juuri samalla minuutilla määränpäähän.

Pohjoisen Vaimo potkaisee jalastaan koiranpuremat talvisaappaat naulakon alle, kiipeää korkokenkiensä sisään. Alkuasukasmies ottaa häntä vyötäröltä kiinni, samalla kuiskaten korvaan "olet häikäisevä". He kävelevät yhdessä kulman ympäri. Edustusvaimo on juuri syntynyt.

-----------------------------

Kokkareilla Alkuasukasmies kättelee ihmisiä ympäriinsä, Edustusvaimon hymyillessä vieressä kauniisti. Nainen jonka nimi on Masha, kertoo kaipailevansa kevättä, nähdessään Edustusvaimon mekon. "Oh kun sinua on onnistanut", Masha kehaisee Alkuasukasmiehelle osoittaessaan suurieleisesti Edustusvaimoa.  Seurueen yksi miljonäärimiehistä harmittelee ettei ottanut omaansa  mukaan. Toinen heistä esittelee vaimonsa, jonka botoksisilla poskilla voi huomata pienen hyväksyvän hymynkareen, mikä ei tietenkään seuraa hänen silmiinsä asti.

Edustusvaimo syö hitaasti kuivia koktailpaloja, huuhdellen niitä alas erilaisilla mehuilla. Vasemman jalan korkkari on osoittautunut liian suureksi, mikä vaikeuttaa kävelyä, joten hän siirtyy paikasta toiseen verkkaisesti. Hän parkkeeraa itsensä Botoksivaimon ja pienen, pyöreän ja puheliaan naisen seuraan.  Puhelias nainen kertoo iloisesti nauraen erilaisista kommelluksistaan matkalaukkujen kanssa. Botoksivaimo pärpättää innolla mukana, sanoen aina oikeat sutkaukset oikeisiin kohtiin, kiskoen alas kuoharilaseja toisensa perään. Hänestä kiljuu kilometrejen päähän kaipuu takaisin Malediiveille kaltaistensa pariin.

Toisessa seurueessa Masha on siihen mennessä humaltunut jo ihan liikaa asemaansa nähden. Hän ottaa erään Venäjän suurimman valtiollisen yrityksen toimitusjohtajaa olasta, udellen miehen koulutustaustaa ja syytä miksi hän on päässyt asemaansa. Miljonäärimiehien ympäröimä toimistusjohtaja vastailee kysymyksiin helposti, vaivaantumatta. Hän on asemassaan ja työssään, "rakkaudesta alaan".  Alkuasukasmies saa napattua puheenvarresta kiinni, alkaen naputtaa toimitusjohtajaa häikäilemättömän suorilla kysymyksillä, liittyen yrityksen uuteen, paskamaiseen bisnespolitiikkaan.

Sitten ilta alkaakin olla paketissa. Alkuasukasmies kiskaisee alas vielä yhden persikkamehun ja he juttelevat hetken yhdessä erilaisista kaloista miehen kanssa, jolla on hauskat silmälasit. Kulman takana pukevat päällysvaatteita jo miljonäärimiehet Botoksivaimon ja Mashan kanssa. Edustusvaimo potkaisee korkkarit jalastaan, ja sujauttaa tilalle koiranpuremat talvisaappaat.

Alkuasukasmies johdattaa Pohjoisen Vaimon rakennuksesta ulos, pitäen tiukasti vyötäröltä. "Sinä olit illan kaunein nainen", hän kuiskaa.  Pohjoisen Vaimo kokeilee toista korvanlehteään. Siinä ei ole enää korua.

Kommentit

Suositut tekstit