Hetkiä naisten kanssa

2.Kuntosali


Marinan purkantuoksu leuhahtaa Pohjoisen Vaimon kasvoille. Marina näyttää aina elämässään riutuvalle, tänään erityisesti. Kihlasormuskaan ei roiku kaulassa tavalliseen tapaan. Ammattimainen hymy tulee kuitenkin laitettua liikkeelle, sekä kehut: "olet kyllä ihan selvästi laihtunut", nipistys Pohjoisen Vaimon vyötäröön- "Vatsa näyttää pienemmältä, ja katso, reisiin on alkanut muodostua lihaksia!"

Marina on valkovenäläinen psykologi ja henkilökohtainen kunto-ohjaaja, jonka on rakkaus tuonut Moskovaan. Hän on naimisissa moskovalaisen yrittäjämiehen kanssa, ja kotona iltaisin huudetaan. "Ah, en tiedä. Jospa vaikka voisin löytää tässä itselleni toisen vaihtoehdon edes, kunnollisen miehen. Muuten pitää muuttaa takaisin Minskiin." Toisaalta Marina vihaa Moskovaa. Hän ei voi käsittää miten Pohjoisen Vaimo on asunut Moskovassa jo niin kauan. "Täällä on niin uskomattoman stressaavaa. Hirveä kaupunki. Todella likainen. Minsk on niin kaunis ja ystävällinen. Ihmiset ovat toisilleen mukavia. Ja äiti on siellä. Äiti on minun rakkain ystäväni. Et tiedä miten itken hänelle iltaisin puhelimessa. Joka ilta."

Ylätaljalle tultaessa Marina on tänään ehtinyt kertoa miten stressistä päästään eroon. Pohjoisen Vaimon mies on myös stressissä, kukapas ei olisi. Ja psykologit ovat varmasti stressinhallinnan ammattilaisia. Marina on ehdottanut että Alkuasukasmies piirtäisi stressistään mind mapin. Näin eri stressaavat asiat saavat omat lokeronsa ja ne voi järjestellä ja ymmärtää paremmin. Niin voi myöskin nähdä jos on jotain minkä voisi täysin tipauttaa elämästään pois.
Alkuasukasmies ja stressinhallinnan mind map. Sitä ei koskaan tule tapahtumaan, toteaa Pohjoisen Vaimo mielessään.

Uusi liike tulee tänään ohjelmaan. Marina asettelee kännykkänsä huolellisesti maahan, suoristaa äärettömän tiukan salivaatetuksensa ja asettelee salikorkokenkänsä tukevasti oikeaan asentoon. Pohjoisen Vaimo alkaa olla täysin kuitti. Kukaan salin täysin slaavilaisperäinen naisasiakas ei tuskaile, taikka hikoile yhdenkään laitteen tai liikkeen kohdalla. Ei Marinakaan, koskaan. Toisaalta hän on ammattilainen. Hänen asiakkaansa taasen suomalainen. Suomalaisella naisella näkyvä hiki virtaa puroina pitkin punaisia kasvoja.

Loppussa on vuorossa vielä lankutus, koska kuka nyt ei haluaisi kokeilla koko kropalta voimia vievää liikettä silloin, kun ne ovat jo poissa. Marina kyyköttää Pohjoisen Vaimon vapisevan vartalon vieressä ja ottaa aikaa. Treenihetken kolmas purkka jauhautuu kauniiden valkovenäläisten poskien sisällä. Marinan ääni vapisee vähän. Tai naukuu. Ehkä kumpaakin.
Marina kyselee Pohjoisen Vaimon lasten ikää. Kummatkin naiset suoristautuvat ylös. "Voih, minulla on vielä synnyttäminen edessä", Marina toteaa. Kasvot synkistyvät ajatuksesta.
Pohjoisen Vaimo lähtee juoksumatolle.


Kommentit

Suositut tekstit