Toimistowars

Syyskuu pamahti päälle täydellä teholla,  se ensimmäinen päivä. Toista yhtälailla dynaamista, pyörivää, sähläävää ja sähäkkää kalenterilukua saa Venäjällä hakemalla etsiä. Koulujen alku,  Lineika (koulun ensimmäinen tunti, joka on juhla sekä vanhemmille että lapsille), ilmapalloja lähetettynä taivaalle, ja tänä vuonna entistä enemmän keskustelua siitä, pitäisikö ainaisten opettajille ojennettavien kukkapuskien sijaan lahjoittaa kukkiin menevät rahat esimerkiksi sairaille lapsille

Pohjoisen Vaimo, kuten vankasti voi olettaa, aloitti syyskuunsa myöskin aktiivisena, sillä niin sitä perinteisesti tulee tehdä. Kun Kiinassa tehtyjen koulureppujen tuoksu leijuu ilmassa, on uuden alku aina mahdollista. Ja niin lähti Pohjoisen Vaimokin henkseleitä paukutellen kohti tätä taianomaista vuodenaikaa. Tuore kuntosalikortti lompakossa, opintoja ja harrasteita buukattuna, manikyyri ja kampaamoajat plakkarissa ei voi olla kuin erityisen tyytyväinen kaikkeen siihen ei vielä saavuttamaansa. Kunnes sitä törmää siihen ihan tavalliseen jarrumestariin. Toimistoasioihin.

Toimistoon päästiin kahvikupin ääreltä käydyn keskustelun kautta, toisen koulupäivän jälkeen. Ystävä oli yhtä sydämistyneen huolestunut Pikkuveljen koulutilanteesta kuin Pohjoisen Vaimokin, ja laittoi ahkeran aivoriihen päälle. Tilanteeseen oli saatava muutos - jokaisen koulua käyvän lapsen tulisi nauttia koulunkäynnistä ja pystyttävä olemaan rento ja iloinen oma itsensä luokkaympäristössään. Tämä ei millään tavalla toteutunut Pikkuveljen luokassa, ja koska opettaja oli kykenemätön näkemään itsessään tai tavoissaan mitään vikaa, oli parempi ihan oikeasti etsiä uusi koulu. Ystävän avulla asia oli taputeltu jo samana iltana.  (Mainitkaa asia, mitä Venäjällä ei voisi suhteilla hoitaa )

(kuuntelee hiljaisuutta)

Seuraavana koulupäivänä Pikkuveli pakkasikin reppua jo eri kouluun, Pohjoisen Vaimon tunkiessa Tärkeitä Papereita käsveskaansa. Uuteen kouluun piti kärrätä vanhalla koululla olevat paperit, mutta yksinkertainen tehtävä sai muutaman ylimääräisen vaiheen YHDEN paperin puuttuessa. Todiste siitä että Pikkuveli asuu pysyvästi Moskovassa, jonka saa kätevästi viidessä minuutissa paikallisesta valtiontoimistosta. Saadakseen tämä yhden paperin, näppärällä ja nopealla jonotuksella, Pohjoisen Vaimon kuuluu järjestää seuraavat asiat kuntoon:
1) Pikkuveljen syntymätodistuksesta duplikaatti (kyllä, jossain vaiheessa joku neropatti päätti että syntymätodistukset tehdään rapeasta paperista, jonka muste kuluu sillä samalla katseella,  jolla mikä tahansa toimistotyöntekijä sitä lukee - joten alkuperäinen todistus ei ole enää toimistokelvollinen), näyttääkseen sen todistuksen toimistossa, saadakseen Pikkuveljen rekisteröintipaperin.
2) Maksaa duplikaatin maksu pankissa (Anteeksi, mutta meidän pankkitietokannassa ei ole mahdollista valita maksunmaksajan kansallisuudeksi suomalaista, jos odotatte ensi viikon keskiviikkoon niin korjaamme tilanteen. Voitte kyllä koittaa maksaa maksun jossakin muussa pankissa, jos sillä on kovin kiire (kerrotaan Venäjän parhaassa pankissa.) No ehkäpä odotellaan.
3) Tehdä uudesta passistaan käännös (Kyllä, näen oleskelulupanne, mutta oleskelulupa myönnetään aina voimassaolevan kotimaanpassin mukaan. Näin ollen tarvitsen passistanne notaarin vahvistaman käännöksen, kerrotaan arkistotoimistossa, mistä saa duplikaatin. (Välillä Pohjoisen Vaimo miettii, miten hän koskaan pääseekään tänne maahan sisään, ilman notaarin vahvistamaa passikäännöstä rajalla...sillä se on ainoa paikka missä sitä ei vaadita.)

Onhan tämä kaikki niin tuttua, ei mitenkään vaikeaa taikka uutta, mutta tämä kolmen asian lista, mikä tulee tehdä, saavuttaakseen sen neljännen ja varsinaisen, on vielä täysin kesken. Pohjoisen Vaimon kuun alussa herättäneet Into ja Tarmo kiskovat varmastikin jossain Konkovossa kahvia kaksin käsin, sillä he eivät ole enää viikkoon reportoineet itsestään mitään.  Se syyskuun alun kevyt askel ja tulevaisuuteen suuntautunut toiveikas katse on nyt kosahtanut ja jämähtänyt toimiston seinään, mistä sitä parhaillaan raavitaan lastalla irti.
On se aika, syykuun tuoksu ja Toimistowars.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Apua mitä paperisotaa! Luulin, että se ei olisi mahdollista, mutta Venäjän toimistowars kuulostaa vielä pahemmalta kuin Englannin toimistowars.
Noppuli sanoi…
:))
Venäjän toimistowars on itseasiassa helpottunut joka vuosi viimeisen 10v aikana, joten mun ei kuuluisi valittaa ollenkaan!

Suositut tekstit